Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.06.2023 11:40

Gastroprevádzky na hornej Nitre prezentuje bedeker chutilo.


Ilustračná snímka: (tasr).


Gastronomické prevádzky v Prievidzi, Bojniciach a okolí predstavuje nový bedeker pod názvom chutilo. v slovenskej i anglickej verzii. Do života ho uviedli vo štvrtok v Prievidzi spolu s turistickou internetovou platformou Visit Prievidza.


Na projekte sa podieľala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región horná Nitra - Bojnice.

"Bedeker obsahuje najlepšie podniky z Prievidze, Bojníc a okolia. Dokopy tam nájdeme 40 podnikov vo všetkých kategóriách, ktoré v gastronómii existujú," načrtol autor projektu Radovan Huba.

Mestá na hornej Nitre majú podľa neho kvalitnú gastronómiu, na ktorú treba upozorňovať, pričom doteraz podobnú propagáciu nemala.

V bedekri má zastúpenie deväť podnikov z Bojníc, štyri z ďalších miest v okrese a zvyšné sú z Prievidze, niektoré oslovené prevádzky zapojenie sa odmietli. "Vyberali sa na základe nominácie verejnosti, následne ich hodnotili profesionáli z oblasti gastronómie a cestovného ruchu, váhu malo i hodnotenie verejnosti na sociálnej sieti," priblížil Huba.

Pri tvorbe bedekra, ktorý je k dispozícii v online i tlačenej verzii, sa jeho autor inšpiroval podobným sprievodcom z Brna. Na jeho financovaní sa podieľala OOCR Región horná Nitra - Bojnice sumou 2000 eur. "Takýto produkt na hornej Nitre určite chýbal. Neexistuje podobná brožúra, ktorá mapuje gastroprevádzky, bary, kaviarne," zhodnotila výkonná riaditeľka OOCR Andrea Freimann.

Horná Nitra má podľa nej určite veľký potenciál v oblasti gastroturistiky. "Nielenže tu máme veľký počet kvalitných podnikov, ale i špičkové bary, vysoko hodnotené reštaurácie a všetko je to naakumulované na veľmi malom mieste," dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2018
Samosprávy pozývajú k spolupráci na tvorbe Akčného plánu rozvoja hornej Nitry
Pracovný trh regiónu hornej Nitry čaká nevyhnutná transformácia. Aby pracovné príležitosti pre jeho obyvateľov ostali zachované, je nevyhnutná úzka spolupráca regionálnych samospráv, štátu i súkromného sektora.
viac
26.05.2018
Úspešný 3. ročník Olympiády detí hornej Nitry
Dejiskom 3. ročníka Olympiády detí hornej Nitry bol už tradične atletický areál ZŠ Sama Chalupku v Prievidzi.
viac
21.01.2022
Investície do kvality života ľudí na hornej Nitre sú prioritou
Prioritou Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sú v rámci Plánu spravodlivej transformácie investície do kvality života ľudí na hornej Nitre.
viac
17.06.2022
Školáci z hornej Nitry sa môžu s duálnym vzdelávaním zoznámiť priamo vo výrobe
Žiaci druhého stupňa základných škôl (ZŠ) na hornej Nitre majú po novom možnosť zoznámiť sa so stredoškolským duálnym vzdelávaním priamo vo výrobnom procese.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %