Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.06.2020 07:30

Horehronský expres vyráža 25. júla


Plagát.


Dobrovoľníci v sobotu skrášľovali vlakové stanice na Horehroní, ktorými aj toto leto bude prechádzať turistická atrakcia Horehronský expres.


Počas vlaňajška previezol viac ako 2800 pasažierov a pre veľký záujem o tento turistický produkt v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) bude premávať aj teraz.

Ako informoval BBSK, prvý vlak vypravia 25. júla na trase Brezno – Telgárt – Mlynky. Predaj lístkov sa začal 7. júna cez web zahoramizadolami.sk.

So sadením kvetov, novými nátermi na lavičkách či zábradliach začali dobrovoľníci ráno v Polomke, pokračovali na stanici v Heľpe a popoludní sa presunuli na Železničnú stanicu v Červenej Skale.

Popri manuálnej práci sa mali šancu dozvedieť viac o fungovaní staníc, historických vlakoch alebo vidieť, ako vyzerajú pôvodné mechanické návestidlá a predzvesti, ktoré sa ešte nachádzajú na niektorých menších staniciach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
Dobrovoľníci zrenovovali pred jazdami Zbojníckeho expresu múzeum zubačky
Medzi regiónmi Horehronie a Gemer pribudne toto leto ďalší zážitkový vlak - Zbojnícky expres. Nadviaže tak na úspech Horehronského expresu z vlaňajšej letnej sezóny.
viac
09.10.2020
V Novej Bani otvorili Záhradný les s drevinami z celého sveta
V Novej Bani v utorok (6. 10.) oficiálne otvorili projekt s názvom Záhradný les. Na ploche 1,35 hektára sústredí 101 stromov a 2459 krov z rôznych kútov sveta, ktoré nebudú slúžiť len ako turistická atrakcia, ale aj vzdelávací prvok zasadený v prírodnom prostredí.
viac
12.06.2021
Turistov čaká novinka, okrem baníckeho a zbojníckeho vláčika aj 34 tunelov
Vlaková turistická sezóna v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) pokračuje už tretie leto. Po úspešnej prvej sezóne, kedy koľajnice kraja brázdil Horehronský expres, pribudli ďalšie historické vlaky - banícky a zbojnícky.
viac
27.06.2022
Na začiatku prázdnin štartuje za zážitkami Horehronský expres
Horehronský expres, ktorý pred tromi rokmi odštartoval ako prvý v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) jazdu historických zážitkových vlakov, má naplánovanú prvú jazdu v aktuálnej sezóne v piatok 1. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %