Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.04.2021 12:25

J. Viskupič sa stretol s novým ministrom, hovorili o zefektívnení očkovania


Ilustračná snímka.


O zefektívnení očkovania proti COVID-19, ktoré od polovice februára koordinujú samosprávne kraje, hovoril v utorok šéf združenia samosprávnych krajov SK8 a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič s novým ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.


Samosprávne kraje vidia medzery v systéme registrácie na očkovanie a pripravujú sa na zriadenie mobilných očkovacích jednotiek. Informovali o tom z kancelárie združenia SK8.

„Som rád, že pán minister takto promptne reagoval na žiadosť o stretnutie. Predstavil som mu štyri hlavné požiadavky krajov na zefektívnenie očkovania, ktoré samosprávne kraje od polovice februára zabezpečujú organizačne, logisticky aj personálne. Na základe doterajšej praxe chceme mať viac kompetencií v správe rezervačného systému a v kontrole odosielania SMS správ. To by napomohlo vyhnúť sa problémom pri pozývaní na očkovanie. Navrhujeme aj úpravu vyhlášky tak, aby sa ako náhradníci mohli do databáz žúp prihlasovať ľudia z vybraných profesií bez ohľadu na vek,” priblížil Viskupič.        

Výzvou na najbližšie obdobie bude podľa jeho slov zriadenie krajských mobilných očkovacích jednotiek, v ktorých chcú samosprávne kraje začať s očkovaním zamestnancov a klientov domovov sociálnych služieb, seniorov či imobilných obyvateľov. Sú pripravené tiež podieľať sa na zvyšovaní percenta zaočkovaných v marginalizovaných komunitách.      

„V tejto súvislosti sme otvorili aj otázku financovania očkovania, ktoré by malo byť nastavené férovo,” doplnil Viskupič s tým, že ministra požiadal o prijatie šéfov samosprávnych krajov v čo najkratšom čase z dôvodu akútnosti prediskutovania viacerých regionálnych požiadaviek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2019
Samosprávne kraje majú s mestami a obcami veľa spoločných tém
Trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič sa v utorok, 25. júna 2019, stretol s novým predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislavom Trégerom.
viac
30.01.2021
SK 8: Župy sú pripravené pomôcť vláde aj pri zrýchlení očkovania
Všetkých osem samosprávnych krajov je pripravených poskytnúť súčinnosť vláde Slovenskej republiky pri zrýchlení procesu očkovania proti ochoreniu Covid-19. O konkrétnych formách pomoci dnes županka a župani rokovali so zástupcami ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
10.11.2021
ZMOS a SK 8 ohlásili spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenie samosprávnych krajov SK 8 chcú spolupracovať na rozvoji územia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %