Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.07.2021 07:45

L. Hrádok pripravuje strategickú investíciu v rámci odpadového hospodárstva


Skládka tuhého komunálneho odpadu Žadovica.


Mesto Liptovský Hrádok pripravuje na rok 2022 strategickú investíciu z pohľadu odpadového hospodárstva: dobudovanie štvrtej kazety na skládke tuhého komunálneho odpadu Žadovica.


Primátora Liptovského Hrádku Branislava Trégera sme sa opýtali, čo je v tejto problematike nové. „Máme pozitívnu informáciu zo stredy 14. júla 2021. V tento deň bola Ministerstvom životného prostredia SR vyznačená právoplatnosť rozhodnutia, na základe ktorého budeme môcť, za dodržania stanovených podmienok, na skládke dobudovať štvrtú kazetu,“ informoval Branislav Tréger.

Ako sme už spomínali, Mesto Liptovský Hrádok ako majiteľ, prostredníctvom Odboru technických služieb mestského úradu aj prevádzkovateľ skládky tuhého komunálneho odpadu Žadovica bude musieť uzavrieť časť skládky, ktorá je momentálne ešte v prevádzke.

„Nevyhnutnú projektovú dokumentáciu už máme dokončenú. Našou absolútnou prioritou je teraz celý proces pripraviť tak, aby sme v roku 2022 mohli začať s budovaním štvrtej kazety. So stanovenými podmienkami sa budeme musieť vysporiadať tak, aby nebol narušený chod skládky a práce boli urobené čo najúspornejšie. Nemôžeme sa dopustiť chyby. Všetky podmienky a parametre, ktoré nám boli dané v rozhodnutí, musíme splniť,“ zdôraznil primátor Liptovského Hrádku. 

„Viem, že si to zrejme málokto uvedomuje, ale pre naše mesto ide o strategickú záležitosť a tak k celému procesu aj pristupujeme. Dnes sa skládky zatvárajú, my ideme dobudovať štvrtú kazetu. Aj v budúcnosti tak budeme mať v Liptovskom Hrádku odpadové hospodárstvo vo svojich rukách,“ doplnil Branislav Tréger dôležitú informáciu.

V roku 2020 bolo na skládke tuhého komunálneho odpadu Žadovica uložených 7 797,39 ton odpadu.

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
30.11.2020
Košeca odpreprezentuje projekt odpadového hospodárstva na medzinárodnom fóre
Inovatívny projekt odpadového hospodárstva v obci Košeca v Ilavskom okrese bude jedným zo šiestich projektov, ktoré budú Slovensko reprezentovať v medzinárodnom finále súťaže Za inovácie v politike.
viac
12.01.2021
Michalovce chcú svoj odpad vyvážať na vlastnú skládku v roku 2022
Zvýšenie poplatkov za zber a likvidáciu komunálneho odpadu (KO) o sedem eur na osobu a rok, ktorú tento rok zaznamenali obyvatelia mesta Michalovce, súvisí s nutnosťou mesta vyvážať svoj odpad na skládku v katastri obce Sirník v okrese Trebišov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %