Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
30.04.2019 02:05

Letnú turistickú sezónu v obci otvorí Deň otvorených dverí


Snímka: TIC Nitra


Letnú turistickú sezónu v Topoľčiankach odštartuje v stredu 1. mája tradičný Deň otvorených dverí. Všetkých návštevníkov privítajú vo svojich priestoroch podniky a inštitúcie sídliace v obci.


Národný žrebčín sprístupní počas 19. ročníka otvorenia jazdeckej, turistickej a chovateľskej sezóny jazdiareň a hipologickú expozíciu, doplnenú o výstavu fotografií Jazda kráľov – hrdosť, úcta, tradícia. Program vyvrcholí slávnostným galaprogramom v popoludňajších hodinách.       

Obecné národopisné múzeum predstaví historické predmety zo života vidieckych ľudí z prelomu 19. a 20. storočia. Súčasťou prehliadky bude aj odborný výklad. „Samozrejmosťou budú prehliadky pivníc a archívu zdarma, vynovená pivnica a vonku párty stan,“ informovala Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.       

V priestoroch Domu kultúry a služieb sa uskutoční X. ročník Medzinárodnej výstavy fotografií, ktorú pripravili členovia miestneho fotoklubu. Svoje práce bude prezentovať český fotograf prírody Jenda Havránek a členovia topoľčianskeho fotoklubu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
Letnú turistickú sezónu v Bojniciach otvoria sprievodom i ohňovou šou
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude tento rok niesť v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc. Ich vystúpenia s dravcami či ohňová šou koncom apríla tradične doplní i sprievod mestom.
viac
15.02.2023
Otvorenie turistickej sezóny Trdlofest sa uskutoční 20. mája
Tradičné podujatie Trdlofest, ktoré otvára hlavnú turistickú sezónu v meste Skalica, sa uskutoční vo Františkánskej záhrade v sobotu 20. mája. Informovala o tom vedúca Turistickej informačnej kancelárie mesta Skalica Renáta Medňanská.
viac
25.04.2024
Otvorenie 51. letnej turistickej sezóny na Slanickom ostrove umenia
Prvého mája 2024 sa začne nová sezóna na Slanickom ostrove umenia. Oravská galéria v Dolnom Kubíne Vám aj tento rok ponúka jedinečnú vyhliadkovú plavbu po Oravskej priehrade.
viac
30.04.2024
Na hrade Ľubovňa otvorili letnú turistickú sezónu
Ľubovnianske múzeum - hrad v Starej Ľubovni v nedeľu otvorilo letnú turistickú sezónu. Ako pre TASR povedal riaditeľ múzea Dalibor Mikulík, pre návštevníkov bol pripravený aj sprievodný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %