Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.05.2023 12:35

Levoča bude hostiť medzinárodné cyklistické preteky, obmedzí to dopravu


Ilustračná snímka: (tasr).


Posledný májový piatok (26. 5.) sa sever Slovenska stane súčasťou Ncupových pretekov pre jazdcov do 23 rokov - Orlen Nation Grand Prix. Slovenská etapa odštartuje v Levoči a po 124 kilometroch privedie pretekárov do cieľa na Štrbské Pleso.


Primátor Levoče Miroslav Vilkovský skonštatoval, že pre toto historické mestečko na Spiši je to ďalšia príležitosť, ako sa zviditeľniť a odprezentovať. "Očakáva sa 500 účastníkov, priame prenosy a záznamy z pretekov budú vysielané v našich a zahraničných médiách," uviedol. V súvislosti s organizáciou pretekov sa však treba pripraviť aj na dopravné obmedzenia.

V rámci štartu 3. etapy medzinárodných cyklistických pretekov na Námestí Majstra Pavla bude od piatka od 20.00 h až do soboty 26. mája do 12.00 h zavedený osobitný dopravný režim v meste Levoča. "Dopravné obmedzenia sa dotknú najmä námestia, ktoré bude uzatvorené a s čiastočným obmedzeniami je potrebné počítať aj na Košickej a Novej ulici," uviedla radnica. V sobotu bude zjazd na Košickú ulicu umožnený len vozidlám s povolením od organizátorov, obyvateľom dotknutých ulíc, majiteľom nehnuteľností, zásobovacím vozidlám, ubytovaným v súkromnom zariadení, organizátorom a záchranným zložkám.

"Dopravné obmedzenia sa dotknú v sobotu aj miestnej komunikácie na Novej ulici, kde nebude umožnené parkovanie motorových vozidiel z dôvodu zaistenia bezpečného priebehu pretekov. Pre parkovanie autobusov bude vymedzený jeden jazdný pruh na Kežmarskej ceste III/3225 v smere od Levočskej Doliny. Parkovanie osobných motorových vozidiel bude povolené na parkoviskách v hradobnej priekope a na miestnych komunikáciách nepodliehajúcich osobitnému dopravnému režimu," informovalo mesto s tým, že v piatok v čase medzi 9.00 a 11.45 h budú zastávky MHD na Košickej ulici a Námestí Majstra Pavla dočasne zrušené a nahradené zastávkou Košická brána. Vjazd na Košickú ulicu bude regulovaný príslušníkmi Policajného zboru.

Samospráva tiež upozorňujeme všetkých účastníkov cestnej premávky, že počas prejazdu pretekárov, sprievodných a technických vozidiel cez Novú ulicu a Popradskú cestu smerom na obec Kurimany sa budú vykonávať krátkodobé úplné uzávery ciest, hlavne križovatiek, kruhového objazdu a neprehľadných úsekov. "Počas pretekov bude niekoľko desiatok policajtov riadiť a usmerňovať dopravu, dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a ochranu verejného poriadku," dodáva mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
V meste obnovujú historickú Košickú bránu
V Levoči začali s rekonštrukciou historickej Košickej brány, ktorá bola súčasťou mestského opevnenia na začiatku 14. storočia. Ako priblížil viceprimátor Levoče Jozef Cvoliga, v súvislosti s rekonštrukciou historickej pamiatky je na časti Košickej ulice uzatvorená doprava.
viac
17.09.2020
Cyklistické preteky Okolo Slovenska dočasne obmedzia dopravu
Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska 2020, ktorých partnerom je aj Trnavský samosprávny kraj, sa konajú medzi 16. a 19. septembrom. Záverečná, štvrtá etapa povedie z Topoľčianok do Skalice.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
16.08.2023
V meste sa bude konať trh i festival, treba sa pripraviť na obmedzenia
V historickom centre Levoče sa v najbližších dňoch bude konať kultúrny festival i Karpatský remeselný trh, z tohto dôvodu budú i dopravné obmedzenia. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti s tým, že budú platiť od štvrtka 17. augusta od 15. hodiny až do nedele 20. augusta ráno.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %