Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.06.2020 10:15

Magistrát opäť chce, aby mu občania vystavili vysvedčenie


Na rozľahlom zvolenskom Námestí SNP, ktoré je svojou dĺžkou najväčšie na Slovensku, pribúdajú po jeho nedávnej obnove nové atrakcie. Po dvoch detských miniihriskách sa na ňom v týchto dňoch objavila aj plocha pre šach. Snímka zdroj: (tasr).


Zvolenský magistrát sa opäť po roku pýta prostredníctvom mestských novín na spokojnosť obyvateľov mesta s prácou samosprávy a na kvalitu služieb.


Podľa Dagmar Weisovej z odboru rozvoja mesta je dotazníkový prieskum jednou z foriem zisťovania spokojnosti občanov, ktorú mesto využíva jednak v rámci zavedeného systému manažérstva kvality, jednak pri hodnotení programu rozvoja mesta.

Mesto v prieskume každý rok sleduje, ako sa vyvíja situácia v 16 strategických oblastiach, ako sú napríklad vzdelávanie, kultúra, sociálne služby, cestovný ruch, doprava, životné prostredie a iné. Čím viac odpovedí získa, tým relevantnejšie budú výsledky prieskumu.

Obyvatelia Zvolena môžu vyjadriť svoj názor od júna do 31. júla 2020. Dotazník nie je len vo Zvolenských novinách, ale je dostupný aj elektronicky na webovej stránke mesta. Okrem známkovania od 1 do 5 môžu občania napísať aj konkrétnu pripomienku či návrh na zmenu.

Vlani sa do prieskumu zapojilo 449 respondentov. Ľudia ohodnotili celkovú spokojnosť so službami samosprávy známkou 2,96. Najlepšie dopadla oblasť vzdelávania, voľného času a technickej infraštruktúry a najhoršie dopravná infraštruktúra, ekonomický rozvoj a šport.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
Radnica zisťuje názory verejnosti na kultúrny život v meste
Nitrianska radnica spustila dotazníkový prieskum, pomocou ktorého chce zistiť názory verejnosti na úroveň kultúrneho života v meste. Zozbierané údaje majú následne poslúžiť ako podklad pre tvorbu stratégie rozvoja kultúry v meste.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
11.06.2021
Ružinovčania sa môžu vyjadriť k ponuke a kvalite sociálnych služieb
Obyvatelia bratislavského Ružinova sa môžu vyjadriť k ponuke a kvalite sociálnych služieb, ktoré poskytuje mestská časť. Urobiť tak môžu vyplnením anonymného on-line dotazníka.
viac
18.11.2021
Prešovčania si v dotazníku vybrali svoje priority
Do prieskumu mesta Prešov realizovaného formou verejného dotazníka sa zapojilo viac ako 1600 ľudí. Radnica vďaka tomu môže presnejšie zadefinovať priority rozvoja mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %