Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.01.2020 08:05

Mesto plánuje postupne ohradiť všetky kontajnerové stojiská


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Zlaté Moravce


Zlatomoravecká samospráva plánuje postupne ohradiť všetky kontajnerové stojiská na území mesta. Vedenie mesta si od projektu sľubuje zvýšenie čistoty v okolí kontajnerov.


 Uzamykateľné klietky majú zabrániť prístupu nepovolaných osôb ku kontajnerom. „Často sa stáva, že neznámi páchatelia vynášajú von odpad zo smetiakov, prípadne ho rozhadzujú po okolí, čo po inštalácii ohradenie na kľúč nebude možné,“ domnieva sa vedenie mesta.       

V Zlatých Moravciach sa nachádza vyše 50 stojísk pre kontajnery na odpad. Prvé tri stojiská samospráva ohradila koncom roka 2018, ďalšie tri dostali uzamykateľnú klietku v závere minulého roka. Zastrešená a uzamykateľná oceľová konštrukcia bola vybudovaná na stojiskách na Duklianskej, Mojmírovej a Školskej ulici. Tieto lokality boli podľa vyjadrenia radnice vybrané na základe požiadaviek od občanov a poslancov mesta. Náklady na zakúpenie a inštaláciu oceľových klietok dosiahli 21.600 eur a boli plne pokryté z rozpočtu mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
V mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu
V centrálnej zóne myjavskej mestskej časti Turá Lúka zmenili systém zberu separovaného odpadu. Doterajšie kontajnery nahradili od začiatku roka plastové vrecia.
viac
21.01.2019
Mesto si chce zobrať úvery na financovanie investícií
Mesto Zlaté Moravce plánuje prijať preklenovací a investičný úver v celkovej sume pol milióna eur. Prijatie preklenovacieho úveru v celkovej sume 452.265 eur a investičného úveru v objeme 47.735 eur budú schvaľovať mestskí poslanci na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
14.10.2019
Bánovce nad Bebravou: Radnica zaviedla novinky v zbere veľkoobjemového odpadu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v uplynulom týždni s rozmiestňovaním kontajnerov na veľkoobjemový odpad. Po novom zaviedla i dve opatrenia, ktorými sleduje elimináciu odpadu, ktorý do týchto nádob nepatrí, ako i zefektívnenie zberu.
viac
17.03.2021
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na podporu zriedeného zberu odpadu
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR. Samospráva použije dotáciu v celkovej výške 350 350 eur na podporu triedeného zberu komunálneho odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %