Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
24.01.2023 08:25

Mesto uspelo v projekte, ktorým chce zvýšiť ochranu zdravia občanov


Na archívnej snímke primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto pod Urpínom uspelo v projekte, ktorým chce zvýšiť ochranu verejného zdravia. Samospráva môže teraz nakúpiť potrebné materiálno-technické vybavenie, akými sú čističky vzduchu, zariadenia na dezinfekciu priestorov, termokamery, respirátory či rukavice.


Počas roka nimi vybaví základné školy, škôlky, mestský úrad, ale aj historickú radnicu. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

"Mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok, ktorý bol schválený v plnej výške 530 141,63 eura. Projekt bude financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a Európskeho sociálneho fondu v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Spolufinancovanie samosprávy na úrovni päť percent predstavuje sumu 27.902,18 eura," priblížil Vladimír Brieda, vedúci oddelenia implementácie magistrátu.

Nákupom materiálno-technického vybavenia a obstaraním prístrojovej a zdravotníckej techniky a to aj pre obecné úrady, kultúrne domy či domy smútku v priľahlých 14 obciach, ktoré spolu s Banskou Bystricou tvoria funkčnú mestskú oblasť, sa zabezpečí prevencia a včasná diagnostika koronavírusu, zvýši sa odolnosť ako aj hygienická úroveň prostredia.

"Som rád, že sme uspeli v projekte, ktorý sa zameriava na ochranu verejného zdravia a zníženie dosahu pandémie koronavírusu. Kombináciou týchto postupov vytvoríme bezpečnejší priestor vo verejných budovách mestskej funkčnej oblasti. Tým, že ide aj o školské zariadenia, očakávame podstatné zníženie chorobnosti u detí, ktorá nielen na Slovensku, ale aj vo všetkých európskych krajinách dosiahla v uplynulom období nebývalé rozmery. Na aktuálnej chorobnosti detí v predškolskom veku sa podieľa nízka zaočkovanosť proti chrípke a nepriamo aj vplyv protipandemických opatrení," zdôraznil primátor Ján Nosko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2020
Svetoznámy projekt Startup Weekend už po tretíkrát v Banskej Bystrici
Po vydarených dvoch ročníkoch hosťujeme opäť Startup Weekend v meste Banská Bystrica. Na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi sa Banskobystričania a všetci startupoví nadšenci môžu tešiť v dňoch 17. – 19. apríla 2020.
viac
29.06.2021
V Banskej Bystrici prebudujú päť svetelných križovatiek
V Banskej Bystrici prebudujú päť svetelných križovatiek, ktoré umožnia aj preferenciu vozidiel mestskej hromadnej dopravy.
viac
20.09.2023
MsZ rozdelilo 2,3 milióna eur, pôjdu na rekonštrukcie i nové projekty
Banská Bystrica získala v rámci výzvy ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie mimorozpočtové zdroje vo výške 2,3 milióna eur ako refundáciu výdavkov na zabezpečenie základných potrieb odídencov.
viac
22.02.2024
SAŽP v Banskej Bystrici ukončila takmer dva roky trvajúci projekt Klíma Best
Záverečná konferencia v sídle Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici v stredu oficiálne ukončila takmer dva roky trvajúci projekt Klíma Best.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %