Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
08.11.2022 11:40

Mesto získalo na novú kompostáreň dotáciu viac ako 2,7 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Kremnica v okrese Žiar nad Hronom získalo na výstavbu novej kompostárne dotáciu vo výške viac ako 2,7 milióna eur. Zhodnocovať sa tu bude aj odpad z okolitých obcí. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.


Nová kompostáreň má vyrásť na mieste súčasného kompostoviska v blízkosti železničnej stanice, doba realizácie je odhadovaná na 11 mesiacov. Samospráva na projekt získala nenávratný finančný príspevok vo výške vyše 2 730 700 eur, ďalších takmer 144 000 eur bude predstavovať spolufinancovanie mesta.

"Na ploche kompostárne budú zhodnocované odpady podľa Katalógu odpadov. Pôjde o biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad a parkov, vrátane odpadov z cintorínov, ďalej biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad," priblížila samospráva.

Okrem mesta Kremnica má kompostáreň slúžiť aj pre okolité obce. Zhodnocovať sa tu bude biologicky rozložiteľný komunálny odpad z obcí Krahule, Kopernica, Nevoľné, Kremnické Bane, Kunešov, Dolná Ves, Lúčky, Bartošova Lehôtka či Horná Ves.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Ružomberku vznikne moderná kompostáreň
V metropole dolného Liptova sa v priebehu roka začne s budovaním modernej kompostárne, ktorá predstavuje jednu z najväčších investičných akcií v rozpočte mesta.
viac
24.03.2021
Vďaka kompostárni budú zhodnocovať niekoľkonásobne viac BRO
Mesto Veľké Kapušany v okrese Michalovce uspelo so svojím projektom kompostárne vo výzve v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
07.11.2022
Brezno buduje modernú kompostáreň, dôkladnou separáciou odpadu ušetrí
Mesto Brezno buduje modernú kompostáreň, ktorej výstavba by podľa plánov mala byť ukončená v druhej polovici budúceho roka. Stavenisko za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou už odovzdalo zhotoviteľovi, stavebnej firme zo Žiliny. Samospráva o tom informovala na svojom webe.
viac
01.12.2022
Na vybudovanie novej kompostárne získala obec vyše 460 000 eur
Obec Tomášovce v okrese Lučenec získala na vybudovanie novej kompostárne z európskych zdrojov dotáciu vo výške viac ako 460 000 eur. Ako uviedol starosta obce Ján Mičuda, nachádzať sa bude v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %