Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.11.2022 11:40

Mesto získalo na novú kompostáreň dotáciu viac ako 2,7 milióna eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Kremnica v okrese Žiar nad Hronom získalo na výstavbu novej kompostárne dotáciu vo výške viac ako 2,7 milióna eur. Zhodnocovať sa tu bude aj odpad z okolitých obcí. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.


Nová kompostáreň má vyrásť na mieste súčasného kompostoviska v blízkosti železničnej stanice, doba realizácie je odhadovaná na 11 mesiacov. Samospráva na projekt získala nenávratný finančný príspevok vo výške vyše 2 730 700 eur, ďalších takmer 144 000 eur bude predstavovať spolufinancovanie mesta.

"Na ploche kompostárne budú zhodnocované odpady podľa Katalógu odpadov. Pôjde o biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad a parkov, vrátane odpadov z cintorínov, ďalej biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad," priblížila samospráva.

Okrem mesta Kremnica má kompostáreň slúžiť aj pre okolité obce. Zhodnocovať sa tu bude biologicky rozložiteľný komunálny odpad z obcí Krahule, Kopernica, Nevoľné, Kremnické Bane, Kunešov, Dolná Ves, Lúčky, Bartošova Lehôtka či Horná Ves.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2021
Vďaka kompostárni budú zhodnocovať niekoľkonásobne viac BRO
Mesto Veľké Kapušany v okrese Michalovce uspelo so svojím projektom kompostárne vo výzve v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
11.09.2021
Malacky opätovne požiadali o dotáciu na výstavbu kompostárne
Na mieste bývalých vodární pri vjazde do Malaciek od Plaveckého Štvrtka má vyrásť kompostáreň. Mestská spoločnosť Tekos už podala na Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR žiadosť o dotáciu na jej výstavbu, požadovaná výška je 2,6 milióna eur.
viac
07.11.2022
Brezno buduje modernú kompostáreň, dôkladnou separáciou odpadu ušetrí
Mesto Brezno buduje modernú kompostáreň, ktorej výstavba by podľa plánov mala byť ukončená v druhej polovici budúceho roka. Stavenisko za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou už odovzdalo zhotoviteľovi, stavebnej firme zo Žiliny. Samospráva o tom informovala na svojom webe.
viac
01.12.2022
Na vybudovanie novej kompostárne získala obec vyše 460 000 eur
Obec Tomášovce v okrese Lučenec získala na vybudovanie novej kompostárne z európskych zdrojov dotáciu vo výške viac ako 460 000 eur. Ako uviedol starosta obce Ján Mičuda, nachádzať sa bude v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %