Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.08.2022 11:40

Mesto získalo stavebné povolenie na nový úsek cyklochodníka


Ilustračná snímka: (tasr).


Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši rozšíria o ďalší 640 metrov dlhý úsek. Radnica získala stavebné povolenie na úsek od Smrečianky k mostu do obce Závažná Poruba.


Stavať by mohli začať už v budúcom roku. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Príprava úseku spočívala v majetkovoprávnom usporiadaní pozemkov, vypracovaní geometrického plánu, projektovej dokumentácie a stavebného povolenia. "Najdôležitejšie bolo práve vysporiadanie, keď mesto muselo osloviť s ponukou na odkúpenie vyše 60 fyzických osôb ako vlastníkov pozemkov a ďalšie právnické osoby," poznamenala vedúca právneho oddelenia Miroslava Javornická.

Projekt podľa šéfa liptovskomikulášskej radnice Jána Blcháča ráta s premostením riečky Smrečianky a pokračovaním po hrádzi Váhu. "Získanie finančných prostriedkov na výstavbu predpokladáme, nebude problém. Do 15. augusta sa zapojíme do výzvy Cyklo-2022, kde požiadame o financie z plánu obnovy. Po doručení žiadosti budeme čakať na schválenie finančných prostriedkov," vysvetlil primátor s tým, že ak budú úspešní, realizácia sa uskutoční v roku 2023.

V Liptovskom Mikuláši v apríli otvorili aj nový úsek mestskej cyklotrasy. Prepája mesto s Liptovskou Ondrašovou a jeho dĺžka je 837 metrov. Realizácia trvala 11 mesiacov, dielo skolaudovali v marci tohto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
13.04.2023
Nový úsek cyklochodníka by mohli začať stavať ešte tento rok
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o ďalší úsek smerom na východ. Podľa primátora mesta Jána Blcháča by ho mohli začať stavať ešte tento rok. Potvrdil to s tým, že už majú stavebné povolenie a čakajú na schválenie finančných prostriedkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %