Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.07.2020 02:30

V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy


Ilustračná snímka: (mikulas.sk).


Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.


„V rámci projektu budeme riešiť Ulicu Milana Rastislava Štefánika, úsek od Jánošíkovho nábrežia po Hurbanovu ulicu. Realizáciu projektu predpokladáme v roku 2021 po ukončení procesu verejného obstarávania,” uviedol primátor mesta Ján Blcháč.

Tretia etapa projektu "Mikulášska cyklotrasa ako ekologická alternatíva dopravy" povedie od križovatky Štefánikova – Revolučná po križovatku Štefánikova – Hurbanova pred železničnou stanicou. Chodníky na uliciach Štefánikovej a Hurbanovej rozšíria o 1,3 metra. Cez Hurbanovu ulicu prejde cyklotrasa priechodom do parku oproti železničnej stanici. „V parku cyklotrasu vybudujeme ako samostatnú cyklistickú cestičku šírky 2,5 metra s rešpektovaním stromov až po chodník na Štefánikovej ulici. Na rozšírených chodníkoch budú mať cyklisti obojsmerný pás šírky 2,5 metra priľahlý k vozovke a chodci pás šírky 1,5 metra,” priblížila hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

Súčasné vedenie radnice získalo financie na tri etapy projektu liptovskomikulášskej cyklotrasy. Z nich dve sú už zrealizované v úseku od železničnej stanice cez centrum mesta až po park na Rachmaninovom námestí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
13.04.2023
Nový úsek cyklochodníka by mohli začať stavať ešte tento rok
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o ďalší úsek smerom na východ. Podľa primátora mesta Jána Blcháča by ho mohli začať stavať ešte tento rok. Potvrdil to s tým, že už majú stavebné povolenie a čakajú na schválenie finančných prostriedkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %