Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.03.2020 02:00

MV apeluje na občanov, aby sa obracali na online poradňu prevencie kriminality


Snímka zdroj: (prevenciakriminality.sk).


Odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR apeluje na občanov, obete a potenciálne obete trestných činov, aby sa, v prípade, že ich situácia nevyžaduje osobnú konzultáciu, obracali so svojimi problémami na online poradňu na www.prevenciakriminality.sk.


Tu sú k dispozícii pracovníci informačných kancelárií pre obete trestných činov v každom krajskom meste a tiež pracovníci odboru prevencie kriminality. Upozorňujeme, že problematika vírusu COVID-19 nespadá do tém prevencie kriminality, okrem tých prípadov, ktoré sa konkrétne týkajú jednotlivých tém alebo obetí trestných činov. 

Pre doplnenie informácií: Odbor prevencie kriminality (ďalej len "OPK") MV SR sa zaoberá prevenciou obchodovania s ľuďmi, bojom proti extrémizmu, regionálnymi témami, bojom proti korupcii, pomocou seniorom a záležitosťami Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.

MV SR zároveň prostredníctvom OPK realizuje Národný projekt "Zlepšenie prístupu obetí trestných činov k službám a vytvorenie kontaktných bodov pre obete". Všetky informácie a kontakty na jednotlivé krajské kontaktné body sú dostupné na https://prevenciakriminality.sk/p/pomoc-obetiam. Kontaktné body (Informačné kancelárie pre obete trestných činov) sú až do odvolania pre verejnosť otvorené každý pracovný deň od 8:00 do 11:00 hod. Tento projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu.

Autor: (Michaela PAULENOVÁ, MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Ministerstvo vytvorí osem kontaktných miestností pre obete trestných činov
Umožní to národný projekt Ministerstva vnútra SR s názvom „Zlepšenie prístupu obetí trestných činov k službám a vytvorenie kontaktných bodov pre obete“, na ktorý je cez operačný program Efektívna verejná správa (OP EVS) vyčlenená suma 4,1 milióna eur.
viac
14.03.2018
Diskutovali právnici, policajti, prokurátori i sudcovia
Na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja sa 12. januára uskutočnila konferencia Odborná pomoc obetiam trestných činov.
viac
06.12.2019
Pomoc v Informačných kanceláriách pre obete trestných činov
Kontaktné body na klientskych centrách v každom kraji sú zamerané na päť cieľových skupín - z radov seniorov, obete násilných trestných činov, nenávistných trestných činov a extrémizmu, obete obchodovania s ľuďmi a obete z radov mládeže.
viac
18.07.2020
Letný seriál prevencie kriminality – chráňme naše deti
Ministerstvo vnútra SR apeluje na rodičov, starých rodičov, pedagógov, vychovávateľov či ostatných dospelých, aby neustále informovali deti a mládež o nástrahách, ktoré na ne striehnu najmä počas letných prázdninových mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %