Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.10.2019 12:55

Nadácia Dar podporí 44 ľudí v ťažkej sociálnej situácii celkovouj sumou 10 400€


Nadácia DAR


Financie budú poskytnuté napríklad na nákup zdravotníckych pomôcok, ktoré nie je možné hradiť prostredníctvom zdravotného poistenia, rehabilitácie, nákup školských potrieb a pod.


„Považujeme za našu spoločenskú zodpovednosť pomáhať všetkým, ktorí sa ocitli v núdzi. A práve Nadácia Dar je ten nástroj, ktorým poskytujeme priamu adresnú pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. V mnohých prípadoch ide o ťažké zdravotné stavy. Tešíme sa preto, že sa nám podarilo vyzbierať viac ako 10 tis. €, ktoré sme mohli prerozdeliť ,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Suma 10 400 € bude poskytnutá napríklad na úhradu rehabilitačnej liečby, nákupu zdravotníckych pomôcok, školských potrieb či nevyhnutných vecí na fungovanie rodiny, a to celkovo pre 44 fyzických osôb či občianskych združení.

Nadácia Dar vznikla v roku 2004 a podporuje aktivity zamerané na oblasti podpory mladých umeleckých, športových a iných talentov, starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi. Je tiež zameraná na podporu organizáciám zabezpečujúcim liečbu a starostlivosť starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi čí podporu organizáciám a zariadeniam s predmetom činnosti výchovy a vývoja mladých umelcov, športovcov či iných talentov.

Autor: (ts-ttsk-Jaroslav Vacek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2018
Ľudia v núdzi už môžu žiadať pomoc od Nadácie ŽSK
Podmienky pre žiadateľov o finančnú pomoc sú zverejnené na stránke žilinskej župy. Uzávierka prvého kola žiadostí je 6.novembra 2018.
viac
22.06.2020
Nezávislá kultúra a umenie dostanú finančnú podporu 300 000 eur
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a Nadácia Tatra banky podporia tento rok nezávislú kultúru a umenie na území kraja celkovou sumou 300 000 eur.
viac
15.04.2021
Projekt lepšieho uplatnenia absolventov v kraji získal prestížny grant
Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja zaujala projektom moderného Kariérneho poradenstva dánsku nadáciu Velux Foundations.
viac
27.12.2021
Nadácia Kia Slovakia podporila pracovníkov COVID oddelení v žilinskom regióne
Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore zdravotníctva aj počas tretej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Tento raz svoju pozornosť zamerala na zdravotníkov pracujúcich na COVID oddeleniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %