Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.09.2019 04:28

Nové Mesto sa v sobotu na Kuchajde lúči s kultúrnym letom


Ilustračný výrez plagátu


Bratislavské Nové Mesto sa v sobotu 7. septembra rozlúči s tohtoročným letom kultúrno-hudobným programom v areáli Kuchajda.


Predchádza mu bude piatkové (6. 9.) tradičné uctenie tradície vinohradníctva a tohtoročnej úrody v rámci vinobrania. Jeho súčasťou bude tiež slávnostný sprievod od Kuchajdy ku kostolu Kráľovnej rodiny na Teplickej ulici, kde dostane úroda požehnanie.       

Sobotné dopoludnie na Kuchajde bude patriť najmä rodinám s deťmi. Pripravené budú rôzne zábavné a športové súťaže a atrakcie, v detskej zóne nebudú chýbať trampolíny, nafukovací hrad či šmykľavka.       

Popoludňajší program bude ladený hudobne. Návštevníkom sa predstaví napríklad skupina Polemic, speváčky Zuzana Smatanová a Emma Drobná či Gizka Oňová. Atmosféru dotvorí aj hudobná rozprávka Ľadové kráľovstvo. "Po zotmení nastane čas na tradičnú ohňovú šou, vatru s country kapelou a na záver veľkolepý ohňostroj," doplnil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.       

Vstup na celodenné podujatie na Kuchajde je zdarma. Dopoludňajší program sa začína o 10. h, popoludní o 15. h.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2019
Nové Mesto sa dostáva z rozpočtového provizória
Bratislavské Nové Mesto sa dostáva z rozpočtového provizória. Rozhodli o tom novomestskí poslanci, keď na poslednom rokovaní miestneho zastupiteľstva schválili rozpočet mestskej časti na rok 2019.
viac
14.06.2019
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 260 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace zaplnená hudbou, koncertmi, tanečnými a divadelnými vystúpeniami, športovými akciami, tvorivými workshopmi, čítačkami či diskusiami.
viac
21.06.2019
Na Kuchajde sa v sobotu začína novomestské kultúrne leto
V areáli Kuchajdy v bratislavskom Novom Meste sa v sobotu (22. 6.) začne tohtoročné kultúrne leto. "Naším zámerom je pritiahnuť na Kuchajdu celú rodinu, aby si tu každý našiel niečo zaujímavé. Tomu zodpovedá aj skladba otvorenia kultúrneho leta," priblížil novomestský starosta Rudolf Kusý.
viac
21.06.2023
Nové Mesto otvorí koncom týždňa tohtoročné kultúrne a športové leto
Bratislavské Nové Mesto otvorí koncom týždňa (23. – 24. 6.) tohtoročné Novomestské kultúrne a športové leto. Pre návštevníkov bude pripravený športový, hudobný a kultúrny program. Predstaví sa napríklad aj vietnamská komunita. Informovali o tom organizátori podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %