Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.02.2021 08:35

Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur


Popradský zimný štadión. Snímka zdroj: (tasr).


Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.


Slúžiť bude nielen obyvateľom mesta, ale aj celému podtatranskému regiónu. Nové priestory by mohli podľa radnice využívať najmä mládežnícke družstvá.

„Tak, ako sme sľúbili, druhá tréningová hala bude v našom meste skutočnosťou. Som rád, že výstavbu bude realizovať veľká firma, ktorá uspela v súťaži a to Metrostav z Prahy. Táto hala bude patriť medzi najmodernejšie tréningové haly na Slovensku,” uviedol primátor Popradu Anton Danko počas štvrtkového oficiálneho začatia stavby.

Vysúťažená cena stavby činí vyše 4,7 milióna eur s DPH, z toho sa na jej výstavbu podarilo mestu v roku 2019 získať dva milióny eur formou dotácie od vlády. Ďalšie peniaze idú z mestského rozpočtu.

Vzhľadom na náročnosť časového zosúladenia všetkých vekových kategórií a na potrebu eliminovania negatívnych dopadov skorých ranných tréningov detí považuje mesto za vhodné riešenie vybudovanie krytej tréningovej haly ako prístavby k existujúcemu zimnému štadiónu, s ktorým ho bude prepájať spojovací krčok.

„Počas minulého roka u nás prebehla rekonštrukcia vykurovacieho systému, boli vymenené dva kotly s tým, že je pripravená ďalšia rekonštrukcia, týkajúca sa tretieho kotla, ktorá zabezpečí plnohodnotné vykurovanie do obidvoch objektov. V strojovni sa doplní jeden kompresor a chladiaca veža,” vysvetlil vedúci zimného štadióna v Poprade Jaroslav Marušin.

Na stavenisku už prebiehajú prípravné práce. „Hala bude tvorená oceľovým skeletom s opláštením, takže to bude relatívne ľahká stavba. Našim cieľom je do konca tohto roka spustiť ľadovú plochu už do skúšobnej prevádzky,” povedal oblastný riaditeľ pre Slovensko-Stred z firmy Metrostav Milan Marek.

„Prevádzka bude rozdelená do troch základných častí a to vstupná časť objektu s tribúnou a šatňami pre turnaje, hala s ľadovou plochou a časť zázemia pre mládežnícky hokej,” konkretizovala vedúca odboru výstavby MsÚ Poprad Kristína Horáková s tým, že ich očakávaním je, aby stavba bola dokončená do konca tohto roka.

Podľa Danka v meste pribudne do konca roka ešte jedna ľadová plocha a to na sídlisku Juh pri centre voľného času, ktorá bude v zime slúžiť pre hokejistov a v lete pre hokejbalistov.

Ľadová plocha s multimediálnou kockou v strede nad plochou bude mať rozmery 60 krát 26 metrov. Pre návštevníkov bude k dispozícii 179 miest na sedenie. Pri štadióne sa bude nachádzať aj parkovisko s 22 miestami na parkovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2018
Mesto chce budovať tréningovú halu,nezrieka sa ani idey zimného štadióna
Nová športová hala na sídlisku JUH, ale aj pokračovanie idey zimného štadióna. To sú investičné plány v oblasti športovej infraštruktúry pre vedenie mesta Malacky do najbližšieho obdobia. TASR to potvrdil primátor Juraj Říha.
viac
14.05.2018
Žilinčanom slúži nová in-line plocha na zimnom štadióne
Primátor mesta Žilina Igor Choma, zástupcovia mládežníckeho klubu MsHKM Žilina a členovia vedenia MsHK Žilina, tento týždeň oficiálne uviedli do užívania novú in-line plochu na zimnom štadióne v Žiline.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
10.02.2022
Výstavba tréningovej hokejovej haly v Poprade sa blíži do finále
Výstavba novej modernej tréningovej haly v Poprade sa blíži k zdarnému koncu. Plánované ukončenie stavebných práce je naplánované na marec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %