Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.03.2018 11:00

Nové Zámky chcú získať titul Mesto kultúry 2019.


Logo


V rámci výzvy, ktorú vydal Fond na podporu umenia, sa môže radnica uchádzať o podporu až do výšky 300-ti.s eur. Mesto chce získať titul prostredníctvom projektu, ktorého mottom je Jednota v rozmanitosti, rozmanitosť v jednote.


       Ako informovala radnica, cieľom projektu i jeho jednotlivých aktivít je prispieť ku kultúrnej rozmanitosti a vzájomnej tolerancii. „Naša schopnosť vzájomného dialógu, kreativita a otvorenosť, spolu s kvalitnou kultúrnou infraštruktúrou a s nadšeným tímom organizátorov a dobrovoľníkov, sú hlavnými devízami a argumentmi, prečo by sa práve Nové Zámky mali stať prvým Mestom kultúry Slovenskej republiky,“ konštatuje sa v projektovom zámere.      

 Prínosom projektu, s ktorým sa Nové Zámky chcú uchádzať o titul Mesto Kultúry 2019, je podľa magistrátu profesionálne koncipovaná programová skladba, ktorá predstaví rôzne formy súčasného umenia a tradičnej kultúry s celoslovenským a medzinárodným presahom. „Podporí spoločenský, multikultúrny a komunitný život, osloví a aktivizuje čo najširšie spektrum adresátov, začlení kultúru do občianskej každodennosti, sprístupní menej dostupné umelecké žánre, naštartuje nové kultúrne tradície, inšpiruje a otvorí verejný priestor poznaniu, rozmanitosti a inakosti,“ informovala radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2019
Nové Mesto sa dostáva z rozpočtového provizória
Bratislavské Nové Mesto sa dostáva z rozpočtového provizória. Rozhodli o tom novomestskí poslanci, keď na poslednom rokovaní miestneho zastupiteľstva schválili rozpočet mestskej časti na rok 2019.
viac
06.09.2019
Nové Mesto sa v sobotu na Kuchajde lúči s kultúrnym letom
Bratislavské Nové Mesto sa v sobotu 7. septembra rozlúči s tohtoročným letom kultúrno-hudobným programom v areáli Kuchajda.
viac
24.02.2020
Žilina bude pripravovať prihlášku na Európske hlavné mesto kultúry
Mesto Žilina sa bude pripravovať na prihlásenie sa do výzvy na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2026. Po prvom kole konzultácií s kultúrnou obcou a kľúčovými partnermi v meste, zámer prípravy a predloženia prihlášky v utorok 18. februára odobrili žilinskí mestskí poslanci na svojom rokovaní.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %