Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.01.2020 11:10

Obec Kvakovce hľadá zhotoviteľa plávajúcej promenády na Domaši už po druhý raz


Ilustračná snímka, zdroj: domasacity


Obec Kvakovce prostredníctvom neziskovej organizácie Domaša Invest hľadá zhotoviteľa plávajúcej promenády s prístaviskom pre vodné športy. Proces verejného obstarávania opakuje. Ako pre TASR potvrdil Ján Halgaš, zodpovedný za VO, prvá výzva z novembra 2019 nenaplnila očakávania zadávateľa.


Ako Halgaš spresnil, dôvodom, prečo sa Kvakovciam nepodarilo uspieť so svojou výzvou v novembri, bolo, že sa do nej zapojili len dvaja uchádzači. "Zákon v takomto prípade umožňuje proces VO zopakovať," povedal s tým, že zadávatelia by si radi vyberali z väčšieho počtu ponúk.       

Predmetom VO s predpokladanou hodnotou zákazky viac ako 5,7 milióna eur sú plávajúca promenáda s prístaviskom pre vodné športy, domovské prístavisko pre výletnú loď a 12 typizovaných prístavísk pre výletnú loď a rekreačné plavidlá v jednotlivých rekreačných oblastiach. Ako pre TASR uviedol starosta obce Radovan Kapraľ, v prípade plávajúcej promenády by malo ísť o sústavu pontónov. "Mal by to byť 'chodník' na vode, ktorého súčasťou by malo byť, myslím si, 96 prístavísk pre plachetnice a športové plavidlá," vysvetlil.       

Ako doplnil, domovské prístavisko pre výletnú loď Bohemia má, okrem iného, zabezpečiť aj jej energetické napájanie. Projektovú dokumentáciu zhotovenú spoločnosťou eXworks v sume 16.680 eur hradila Domaša Invest z dotácie Úradu vlády SR.      

 Ako Kapraľ ďalej uviedol, ďalšími projektmi, ktoré by mali v budúcnosti pozdvihnúť turistický ruch na Domaši, v rekreačnej oblasti Dobrá, je nábrežná promenáda s múzeom športových hrdinov a tiež cyklochodník medzi strediskami Dobrá a Tíšava. "Na všetky tri projekty má už Domaša Invest obstarané technické štúdie. V súčasnosti sme v procese obstarávania projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a stavebné povolenie," uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.08.2019
Na Domaši slávnostne požehnali výletnú loď Bohemia
Výletnú loď Bohemia v nedeľu večer v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá slávnostne požehnal košický rímskokatolícky arcibiskup a metropolita Bernard Bober. Podujatia, ktoré vyvrcholilo odpálením ohňostroja a rozsvietením lode, sa zúčastnil i premiér SR Peter Pellegrini.
viac
03.03.2020
Hladina Domaše stúpa, plavby Bohemie chcú spustiť pred Veľkou nocou
Hladina vodnej nádrže Domaša aj napriek suchej zime pomaly stúpa. Ako povedal starosta obce Kvakovce v okrese Vranov nad Topľou Radovan Kapraľ, s plavbami výletnej lode Bohemia, ktorá sa na Domašu vrátila minulé leto, by radi začali pred Veľkou nocou.
viac
18.10.2021
Cyklochodník na Domaši chcú financovať z najnovšej výzvy MIRRI
Výstavbu cyklochodníka, ktorý má spojiť rekreačné oblasti Dobrá a Tišava na vodnej nádrži Domaša, by chcela obec Kvakovce v okrese Vranov nad Topľou financovať v rámci najnovšej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.
viac
28.06.2022
Obec chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia
Obec Kvakovce vo Vranovskom okrese chce zatraktívniť nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia v rekreačnej oblasti Dobrá na vodnej nádrži Domaša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %