Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.11.2018 02:35

Obyvatelia odovzdali počas zberu 3,24 tony elektroodpadu


Ilustračná snímka, zdroj: enviweb


Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou mali opäť možnosť bezplatne odovzdať staré elektrické spotrebiče a zariadenia. Počas mobilného zberu koncom októbra vyzbierali pracovníci z bánovských domácností 3,24 tony elektroodpadu. Informovala o tom bánovská radnica.


"Tento systém zberu sa osvedčil a v podstatnej miere eliminuje znehodnocovanie a odcudzovanie elektroodpadov neprispôsobivými osobami," skonštatovala samospráva.

Mobilný zber elektroodpadu zabezpečuje samospráva pravidelne. Na jar tohto roka Bánovčania odovzdali 1,48 tony elektroodpadu.       

Najbližší mobilný zber bude v Bánovciach nad Bebravou na jar budúceho roka. "Obyvatelia nášho mesta môžu aj naďalej využiť možnosť odovzdať bezplatne svoj elektroodpad celoročne na zbernom dvore počas jeho prevádzkových hodín," doplnila radnica.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2019
Mesto sa zapojí do Hodiny Zeme, pripravilo viacero aktivít
Bánovce nad Bebravou sa aj v tomto roku zapoja do celosvetovej kampane Hodina Zeme. S realizáciou rôznych aktivít, ktoré majú upriamiť pozornosť na ochranu životného prostredia, začali už v tomto období.
viac
28.04.2019
Úhrada za poskytovanie opatrovateľskej služby sa zvýši
Úhrada za hodinu poskytovania opatrovateľskej služby v Bánovciach nad Bebravou sa zvýši. Klienti po novom zaplatia za hodinu služby oproti pôvodnému 1 euru sumu 1,50 eura. Návrh, ktorý nadobudne účinnosť 1. júla, ako i doplnok k prislúchajúcej miestnej norme, odobrili bánovskí mestskí poslanci.
viac
14.10.2019
Bánovce nad Bebravou: Radnica zaviedla novinky v zbere veľkoobjemového odpadu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v uplynulom týždni s rozmiestňovaním kontajnerov na veľkoobjemový odpad. Po novom zaviedla i dve opatrenia, ktorými sleduje elimináciu odpadu, ktorý do týchto nádob nepatrí, ako i zefektívnenie zberu.
viac
03.05.2022
Mesto rozmiestni v 30 lokalitách nádoby na jedlé oleje
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť po novom odovzdať zvyšky jedlých olejov a tukov do špeciálnych nádob. S ich rozmiestňovaním začala samospráva v pondelok (2. 5.), postupne pribudnú v 30 vybraných lokalitách mesta. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %