Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.12.2021 01:30

Obyvatelia KSK vybrali šesť športových projektov, ktoré zafinancuje kraj


Ilustračná snímka.


Pilotný ročník participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja pozná víťazné projekty. V budúcom roku sa bude realizovať spolu šesť projektov športovej infraštruktúry, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia kraja. Informoval o tom Úrad KSK.


Hlasovanie sa konalo od 6. do 20. decembra online formou, pričom jeden hlasujúci odovzdal hlas až trom z celkovo desiatich projektov. Peniaze z rozpočtu kraja poputujú tým žiadateľom, ktorých projekty získali najvyšší počet hlasov. Do hlasovania sa zapojilo viac ako 6000 obyvateľov, kraj na tento účel prerozdelí takmer 100 000 eur.

Najväčšiu podporu získal projekt Športového klubu Zemplín Michalovce – oddielu Judo na modernizáciu posilňovne pre džudistov, kde budú športovci trénovať s novým zariadením. Futbalový klub Spišská Nová Ves uspel s projektom Tráva namiesto starej škvary, v rámci ktorého v areáli futbalového štadióna vzniknú ďalšie tréningové plochy. V košickej Aréne Sršňov v niektorých šatniach pribudne nová vzduchotechnika. Rožňavčania uspeli s projektom Mesto v pohybe, ktorý je zameraný na rekonštrukciu športového areálu kúpaliska a dopravného ihriska. Obnovou prejde minigolfové ihrisko a tenisový kurt. K rekonštrukcii sociálnych zariadení dôjde v priestoroch výmenníkovej stanice na košickom Sídlisku KVP, kde sídli klub Koryo taekwondo Slávia UPJŠ Košice. "Westernové jazdenie na ďalekom východe" si budú môcť užiť nielen obyvatelia obce Ižkovce na Zemplíne. Predkladateľ Agro DiSCo, s. r. o., môže počítať s rekonštrukciou, modernizáciou a výstavbou nových dielov k jazdeckej aréne.

"Obyvatelia najlepšie vedia, čo ich obec alebo mesto potrebuje. Participatívny rozpočet sme spustili prvýkrát v histórii kraja práve s cieľom podporiť požiadavky samotných obyvateľov," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2021
Verejnosť môže hlasovať za športové projekty
Verejnosť môže od pondelka prvýkrát hlasovať za projekty, na ktoré pôjdu financie v rámci tzv. participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
12.04.2022
Karlovešťania rozhodnú o využití participatívneho rozpočtu
Do 25. apríla môžu obyvatelia bratislavskej Karlovej Vsi hlasovať pre projekty, ktoré dostanú finančnú podporu z Participatívneho rozpočtu Karlovej Vsi (PARTeR). O prostriedky z alokácie v celkovej výške 20 000 eur sa uchádza 16 projektov.
viac
22.07.2022
Verejnosť môže vybrať projekty, ktoré podporia z participatívneho rozpočtu
Verejnosť môže od štvrtka do 22. augusta hlasovať za projekty, ktoré získajú financie na realizáciu z participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK). Prerozdelených bude 100 000 eur. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
10.10.2022
Obyvatelia mesta môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Topoľčian môžu odovzdávať svoje hlasy projektom, ktoré by mali byť podporené z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informoval magistrát, hlasovanie v elektronickej ankete je možné do konca októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %