Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.03.2022 10:35

Petržalka hľadá svoje ďalšie osobnosti, prichádza aj s novinkami


Ilustračná snímka.


Nominácie v piatich kategóriách je možné posielať prostredníctvom online formulára do 1. mája. Jednou z noviniek je napríklad Cena verejnosti, ktorá vzíde z verejného hlasovania počas leta.


Vyhlásenie laureátov je naplánované na september. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Nominovanou osobnosťou môže byť fyzická osoba alebo skupina, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mestskej časti, života jej obyvateľov či o ochranu ich zdravia. Nominovať ich môže v piatich kategóriách, a to Kultúra a rozvoj spoločenského života, Sociálna práca a ochrana života a zdravia, Šport a rozvoj aktívneho životného štýlu, Vzdelávanie a rozvoj kritického myslenia a Životné prostredie a ochrana prírody.

Pre zosnulé osobnosti, ktoré sa životným dielom zaslúžili o významný rozvoj a reprezentáciu mestskej časti, je venovaná Cena in memoriam.

Okrem ocenenia môže starosta Petržalky či jeho zástupcovia odovzdať aj čestné uznanie za darcovstvo krvi či iný humánny čin. Osobám, ktoré významným spôsobom prispeli k rozvoju mestskej časti, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi a zaslúžili sa o rozvoj a priateľstvo medzi národmi alebo regiónmi, môže byť miestnym zastupiteľstvom udelené čestné občianstvo.

Návrhy môže verejnosť posielať do 1. mája, a to online prostredníctvom webovej stránky www.osobnostpetrzalky.sk, osobne alebo poštou do podateľne miestneho úradu na Kutlíkovej ulici.

Osobnosť Petržalky patrí medzi tradičné podujatia, ktoré organizuje mestská časť od roku 1998. Odvtedy získalo tento titul viac ako 130 Petržalčanov. Patrí medzi nich napríklad herec Ladislav Chudík, spisovateľ Daniel Hevier, detská alergologička a imunologička Klára Kossárová, textár Kamil Peteraj, olympijskí víťazi vo vodnom slalome Peter a Pavol Hochschornerovci či trénerka modernej gymnastiky Erika Brandnerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2022
Ružinov aj tento rok hľadá ďalšie svoje osobnosti
Bratislavský Ružinov aj tento rok hľadá svoje osobnosti. Oceniť chce opäť tých, ktorí prispeli k lepšiemu životu v mestskej časti, k jej rozvoju, významne ju reprezentujú doma i v zahraničí alebo svoj čas a skúsenosti venujú pomoci iným.
viac
08.07.2022
Petržalka priniesla do areálu Veľkého Draždiaka viacero noviniek
Bratislavská Petržalka priniesla do areálu jazera Veľký Draždiak viaceré novinky pre vyšší komfort návštevníkov počas leta. Pribudli bezplatné toalety, kabínky na prezlečenie, lavičky, smetné koše či servisný cyklostojan.
viac
29.07.2022
Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.
viac
29.09.2022
Verejnosť môže stále posielať nominácie na ocenenie osobností
Nominácie na ocenenie výnimočných osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) môže verejnosť posielať do 10. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %