Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
21.10.2022 03:20

Petržalka spustila nový mapový portál, informácie tu nájdu aj voliči a šoféri


Petržalka.


Počtom obyvateľom najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka spustila nový mapový portál. Verejnosť tu napríklad nájde prehľad kultúrnych zariadení, športovísk a ihrísk, zelene, pitných fontánok, pamätihodností či zariadení sociálnych služieb.


Informácie z portálu poslúžia aj voličom pri hľadaní volebnej miestnosti či šoférom, keďže je tu zverejnený zoznam vyhradených parkovacích miest.

"Vďaka prvým mapovým aplikáciám portálu sa obyvatelia aj návštevníci mestskej časti dokážu v Petržalke zorientovať o čosi rýchlejšie a jednoduchšie," informovali z miestneho úradu.

Na mapách si môže verejnosť pozrieť, aj koľko odpadových košov, lavičiek či pieskovísk sa nachádza v danej lokalite. Taktiež aj domovy sociálnych služieb, školy, škôlky či zdroje pitnej vody. Zistiť môžu, aké je druhové zloženie drevín v Petržalke, ktoré plochy sú určené na kosbu mestskou časťou a magistrátom a tiež nájsť komunikácie, ktorých údržba spadá práve pod samosprávu.

"Hlavným cieľom portálu je sprístupniť verejnosti kvantum zaujímavých informácií," tvrdí mestská časť. Jednou z nich je napríklad aplikácia s ortofotomapami a mapami z rôznych historických období. Verejnosť tak môže zistiť, ako sa menila tvár sídliska od roku 1949. Nájde tu aj vojenské mapovanie či plán Bratislavy z 19. storočia.

Petržalka v budúcnosti plánuje mapový portál rozšíriť o informácie z tém územného plánovania a majetku, evidencie psov či demografických ukazovateľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2019
Učitelia môžu využívať nový portál edukačných aktivít slovenských múzeí
Nový centrálny internetový portál edukačných aktivít múzeí SR s názvom MuzPed už môžu využívať najmä pedagógovia všetkých typov škôl a vzdelávacích inštitúcií. Pripravila ho odborná komisia pre výchovu a vzdelávanie (OKVAV) v múzeách Zväzu múzeí na Slovensku (ZMS).
viac
15.10.2020
Bratislavská župa spustila unikátny mapový portál
Územný plán, stredné školy, kultúrne zariadenia, ale aj cyklotrasy či mapy lesov. To všetko je možné nájsť na novom mapovom portáli Bratislavskej župy - mapy.bratislavskykraj.sk.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
14.03.2024
Miestne dane a poplatky môžu Trenčania zaplatiť cez nový portál
Miestne dane a poplatky v Trenčíne je možné zaplatiť elektronicky prostredníctvom nového portálu DataMesta. Spustila ho trenčianska radnica a zaregistrovaným užívateľom umožní prístup k ich údajom zaevidovaným mestom. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %