Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.06.2020 11:50

Podávanie návrhov na Osobnosť Petržalky 2020 sa predlžuje do 7. júna


Ocenené osobnosti Petržalky. Snímka zdroj: (msú).


„Osobnosť Petržalky“ patrí medzi tradičné podujatia mestskej časti organizované pri príležitosti ocenenia tých, ktorí prispeli k rozvoju Petržalky a natrvalo sa zapísali do jej histórie. Slávnostné oceňovanie pripravuje miestna samospráva v rámci Dní Petržalky od roku 1998.


Odvtedy si toto prestížne ocenenie prevzalo už 120 osobností, medzi nimi básnik a textár Kamil Peteraj, herec Ladislav Chudík či futbalový tréner Vladimír Weiss.

Tento rok sa termín podávania návrhov na osobnosť Petržalky predĺžil do 7. júna 2020. Návrhy môžu predkladať neziskové združenia, organizácie, verejné či vzdelávacie inštitúcie, občianske spolky, ale aj samotní Petržalčania. Návrh musí obsahovať: meno a priezvisko predkladateľa a jeho kontaktné údaje (telefonický, mailový), navrhovanú osobnosť, adresu, telefonický a mailový kontakt a krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, v čom vidí navrhovateľ jej osobitný prínos pre rozvoj každodenného života v Petržalke, alebo čím výnimočným sa pričinila o rozvoj mestskej časti.

Návrhy je možné zasielať v písomnej forme poštou na adresu Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka, Referát kultúry a športu, Kutlíkova 17, 85212 Bratislava, doručiť osobne do podateľne miestneho úradu, alebo poslať elektronicky na daniela.emeljanovova@petrzalka.sk.

Autor: (Mária HALAŠKOVÁ, hovorkyňa MČ Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Navrhnite osobnosti na Cenu primátora 2017
Bratislavčania môžu aj tento rok navrhnúť osobnosti na Cenu primátora 2017. Najvyššie samosprávne ocenenie bude významným Bratislavčanom udelené už po 25-krát počas galaprogramu, ktorý tradične odštartuje aprílové dni samosprávy „Bratislava pre všetkých“.
viac
08.08.2018
BSK: Oceňte osobnosti kraja
Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.
viac
24.01.2019
Učiteľ na ktorého sa nezabúda
Mestská časť Bratislava-Petržalka bude aj tento rok odovzdávať ocenenie súčasných aj bývalých pedagógov v rámci kategórie UČITEĽ NA KTORÉHO SA NEZABÚDA, ktoré sa udeľuje pri príležitosti osláv Dňa učiteľov.
viac
09.09.2019
Bratislavská župa predĺžila termín nominácie osobností kraja do 15. septembra
Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Mária Kráľovičová, dvojčatá Ján a Jozef Čapkovičovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter & Pavol Hochschornerovci - to je len výber z vyše stovky laureátov Ocenení Samuela Zocha.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %