Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.08.2022 12:35

Poslanci menili rozpočet, viac pôjde na mzdy, opravy ciest a akadémiu


Ilustračná snímka.


Výdavková časť rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na tento rok bude takmer o 5,2 milióna eur vyššia. Zmenou rozpočtu o tom rozhodlo na utorkovom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK. Zvýšenie výdavkovej časti vykompenzujú v rozpočte zvýšené príjmy z výberu daní.


"TSK musí v druhom polroku vyplatiť po 500 eur všetkým zamestnancom Úradu TSK a organizácii v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. Na odmeny zamestnancom sme museli zvýšiť rozpočet o 1,6 milióna eur. O ďalších takmer 2,5 milióna eur sme zvýšili rozpočet pre 40-percentný nárast cien asfaltov a asfaltových prác. Rozpočet, ktorý sme mali schválený ešte v novembri minulého roka, nepostačoval na financovanie súvislých opráv 60 kilometrov ciest II. a III. triedy. Dokončíme ich v septembri," skonštatoval Baška.

Ďalších milión eur zvýšenia rozpočtu pôjde podľa neho na regionálnu hokejovú akadémiu. "Milión eur potrebujeme na tento rok, aby sa vôbec mohlo začať. Výstavba bude prebiehať aj budúci rok, finančné zdroje bude musieť schváliť už nové zastupiteľstvo buď z krajského rozpočtu, alebo návratných či nenávratných zdrojov zo štátneho rozpočtu," doplnil Baška.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2017
Žilinská župa zvýšila rozpočet o vyše 26 miliónov eur
Viac peňazí pôjde do rozvoja regiónov, predovšetkým na opravy ciest, do zdravotníctva na nákup nových prístrojov či rekonštrukcie a pokračovať bude aj modernizácia stredných škôl i domovov sociálnych služieb.
viac
07.01.2019
Krajské mesto vstúpilo do roka 2019 s historicky najvyšším rozpočtom
Banskobystrickí poslanci jednomyseľne schválili historicky najvyšší vyrovnaný rozpočet mesta Banská Bystrica v objeme takmer 84 miliónov eur na strane príjmov i výdavkov. To možno považovať za úspešné vykročenie volených zástupcov občanov nášho mesta do nového volebného obdobia.
viac
20.05.2019
Zmena rozpočtu TSK umožní štvormiliónovú investíciu do troch nemocníc
Takmer štyri milióny eur investuje v tomto roku Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) do nových investičných akcií v troch nemocniciach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Vyplýva to zo zmeny rozpočtu kraja, ktorú na svojom zasadnutí schválili minulý týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
21.09.2020
ZMOS vidí v novele cestného zákona nedostatky
Združenie miest a obcí Slovenska využilo priestor a svojimi pripomienkami vstúpilo do novely zákona o pozemných komunikáciách. V navrhovaných zmenách tzv. cestného zákona vidí nedostatky, na ktoré reagovalo zásadnými pripomienkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %