Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
06.09.2016 01:32

Pozvánka na XX. snem ZHK SR


Pozvánka.


V termíne 20. - 21. septembra 2016 sa v hoteli Horizont v Starej Lesnej uskutoční jubilejný XX. snem Združenia hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky.


Účastníci XX. snemu ZHK SR vyhodnotia svoju doterajšiu činnosť za takmer štvrťstoročie svojej existencie, ktoré sa zavŕši v jeseni budúceho roku. Počas pôsobenia sa združeniu podarilo v územnej samospráve etablovať ako partnerovi pre riešenie problematiky v oblasti aplikácie legislatívy v samotných obciach. V spolupráci so štátnymi inštitúciami a profesnými skupinami v samospráve vytvorilo predpoklady na odbornú diskusiu, či už na tému samotného výkonu kontroly v samospráve, potreby zmien v súvislosti s nárastom preneseného výkonu štátnej správy, ako aj pripomienkovania zákonov o kontrole.

Nie sú to však len pozitívne skúsenosti, o ktorých sa chystajú rokovať na svojom sneme, ale aj pretrvávajúce dlhoročné nepovšimnuté anomálie, ako je napríklad vytváranie vhodných podmienok na výkon kontroly v obciach, neriešenie odstupného po skončení funkčného obdobia hlavného kontrolóra obce, zastupovanie počas materskej dovolenky, resp. dlhodobej práceneschopnosti a v konečnom dôsledku aj problém skutočnej nezávislosti výkonu kontroly v samospráve.

Uvedené témy budú na sneme rezonovať s cieľom hľadať a prijať relevantné kroky na zlepšenie situácie, a tým aj zabezpečenie transparentnosti a spoľahlivosti výkonu kontroly v územnej samospráve, čo v konečnom dôsledku prispeje k spokojnosti občanov.

Združenie hlavných kontrolórov miest a obcí Slovenskej republiky pozýva všetkých svojich členov na pracovné stretnutie 20. - 21. septembra 2016 do Starej Lesnej, hotel Horizont Resort. Podrobné informácie o prihlásení a programe snemu nájdete na www.zhk.sk.

Autor: (bk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Daňoví poplatníci dlhujú mestu desaťtisíce eur
Pohľadávky vrábeľskej radnice voči daňovým poplatníkom sa vlani v porovnaní s rokom 2014 takmer zdvojnásobili.
viac
10.06.2019
Informačný systém pre hlavných kontrolórov miest a obcí - RISSAM.kontrola
Od 1. júna 2019 je pre hlavných kontrolórov miest a obcí sprístupnený nový modul informačného systému RISSAM, ktorý je zameraný na podporu procesov činností hlavného kontrolóra.
viac
07.08.2020
Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %