Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.04.2020 12:30

RegioJet posilňuje kapacitu vlakov, počet cestujúcich opäť rastie


Snímka zdroj: (regiojet.sk).


Počet cestujúcich vlakom na trase S70 medzi Bratislavou a Komárnom postupne opäť rastie. Informuje o tom dopravca RegioJet, ktorý napriek platným obmedzeniam pre pandémiu nového koronavírusu eviduje stále viac cestujúcich.


„Vlaky sa začínajú napĺňať najmä v ranných hodinách v smere do Bratislavy a v popoludňajších hodinách späť na Žitný ostrov,” uviedol hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj s tým, že sa rozhodli zvýšiť kapacity svojich vlakov počas špičiek až o 800 miest denne.

Na najvyťaženejšie spoje vypraví dopravca opäť aj veľkokapacitnú súpravu, zloženú z poschodových vozňov. Celkom RegioJet posilnil od pondelka kapacitu denne na ôsmich spojoch. Na množstve spojov začnú premávať dve spojené jednotky oproti doterajšej jednej.

„Na spojoch Os 4306 (Komárno 4.29 h - Dunajská Streda 5.39 h - Bratislava hlavná stanica 6.41 h) a Os 4335 (Bratislava hlavná stanica 16.05 h - Dunajská Streda 17.07 h - Komárno 18.12 h) premáva od pondelka opäť poschodová súprava s kapacitou až 400 miest na sedenie,” spresnil Ondrůj.

Ďalšie obmedzenia je RegioJet pripravený uvoľňovať v spolupráci s ministerstvom dopravy podľa toho, ako sa bude meniť situácia okolo pandémie a v nadväznosti na rastúci dopyt po cestovaní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Posilnené spoje na Pezinskú Babu
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovak lines posilňujú autobusové spoje na Pezinskú babu a to už pred jarnými prázdninami.
viac
28.06.2017
Poslanci schválili vstup RegioJetu do integrovanej dopravy
Poslanci BSK schválili vstup dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vďaka rozšíreniu integrovanej dopravy budú môcť ľudia vymeniť státie v zápchach za pohodlné a rýchle cestovanie z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.
viac
10.12.2017
V Michalovciach a okolí pribudne 14 nových autobusových spojov
Nové cestovné poriadky platné od nedele prinesú cestujúcim v Michalovciach a okolí viacero pozitívnych zmien. Pribudne tam 14 nových spojov a dve nové zastávky pre žiakov základných škôl v obci Klokočov a Vyšná Rybnica.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %