Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
28.09.2016 10:40

Ružinov ušetril v elektronických aukciách, opraví tak ďalšiu cestu


Ilustračná snímka: (int.).


Bratislavskému Ružinovu sa pri tohtoročných elektronických aukciách na kompletné rekonštrukcie chodníkov a ciest podarilo ušetriť viac ako 90 000 eur.


Ušetrené peniaze plánuje mestská časť použiť na opravu ďalšej komunikácie, a to Pavlovovej ulice v lokalite Nivy. Informovala o tom hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.       

Práce by podľa nej mali byť pre dopravné obmedzenia rozdelené na dve etapy. Najprv by nový povrch mal pribudnúť v úseku medzi Velehradskou a Kulíškovou ulicou, následne sa obnoví úsek medzi Velehradskou a Páričkovou ulicou. Samosprávu by mala táto rekonštrukcia vyjsť na takmer 89 000 eur.      

Počas leta sa mestskej časti podarilo kompletne zrekonštruovať povrch na štyroch cestách, v jednom križovatkovom priestore a na troch chodníkoch. "Vozovku ako zo škatuľky tak už má Kľukatá ulica, v časti od Kaštieľskej po Hríbovú, kde došlo aj k odvodneniu uličnými vpustami," doplnila Šebová. Nový povrch má križovatkový priestor Mesačnej ulice a Trnavskej cesty, cesta na Čmelíkovej ulici, časť vozovky na Sputnikovej ulici, časť komunikácie a chodníka na Banšelovej ulici. Okrem toho je zrekonštruovaný chodník na Ribayovej a Stachanovskej ulici, v úseku od Kladnianskej po Kľukatú ulicu.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2018
Hlavné mesto začína po zime opravovať prvé úseky ciest v Bratislave
Bajkalská a Dolnozemská sú prvé dva úseky, ktoré začína opravovať hlavné mesto. Z harmonogramu opráv na rok 2018 ide o dva najdlhšie úseky. Dolnozemskú v úseku od okružnej križovatky s Panónskou po odbočku na Kutlíkovu, a to všetky jazdné pruhy v oboch smeroch začalo mesto opravovať 3. apríla.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
20.07.2020
Pre rekonštrukciu Palisád pozmení DPB trasy niektorých liniek
Pre rekonštrukciu komunikácie Palisády čakajú od pondelka (20. 7.) cestujúcich bratislavskou MHD zmeny. Týkať sa budú liniek 203, 207, 208, 147 a N47. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na webovej stránke i sociálnej sieti.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %