Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.05.2023 09:30

Sezóna turistického vláčika sa začala o mesiac skôr, pribudli dve trasy


Snímka zdroj: (vlaciknitra.sk).


Od začiatku mája začal v Nitre jazdiť turistický vláčik. Jeho sezóna potrvá do konca letných prázdnin.


Vláčik s dvoma vozňami a celkovo 36 sedadlami premáva po trase od Svätoplukovho námestia cez pešiu zónu, Parkové nábrežie popri mestskom parku Sihoť. Z Jesenského ulice sa presunie na hrad, odkiaľ pokračuje cez Župné námestie späť na Svätoplukovo námestie. Novinkou sú víkendové trasy na Zobor a Kalváriu, informovala Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.

Sezóna turistického vláčika sa v tomto roku začala o mesiac skôr v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi. "Ku koncu školského roka je o rezerváciu vláčika veľký záujem. Máj a jún sú bohaté na školské výlety, naopak, návštevnosť počas septembra bola vždy o čosi nižšia," povedala Póčiková. Vláčik nebude počas tohtoročnej sezóny zachádzať do mestského parku, v ktorom pokračuje rozsiahla revitalizácia.

Novinkou tejto sezóny sú víkendové trasy na Zobor a Kalváriu. Zoborský okruh bude jazdiť v soboty, pasažierov vyvezie až k Zoborskému kláštoru. Nedeľný kalvársky okruh ponúka možnosť jej návštevy aj pre menej zdatných. Počas hodinovej prestávky môžu návštevníci vyliezť na kalvársky kopec alebo navštíviť Misijné múzeum.

Jazdu vláčikom vyhľadávajú aj rodiny s deťmi. Póčiková upozornila, že detský kočík môžu záujemcovia uschovať v Turistickom informačnom centre na pešej zóne pri zastávke vláčika.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.08.2018
Turistický vláčik bude voziť ľudí aj k Zoborskému kláštoru
Nitriansky turistický vláčik bude v septembri voziť pasažierov po novej trase. Mestskí poslanci odsúhlasili zmenu v jeho cestovnom poriadku, v rámci ktorej bude premávať aj k Zoborskému kláštoru.
viac
25.12.2018
Turistický vláčik by mal v meste premávať celoročne, nielen sezónne
Spoločnosť Arriva plánuje prevádzkovať turistický vláčik v Nitre celoročne. Vláčik premáva v meste pod Zoborom už niekoľko rokov sezónne od konca mája do konca októbra. Arriva ho začala prevádzkovať v júni tohto roka, keď nahradila pôvodného prevádzkovateľa.
viac
13.04.2023
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria na konci apríla
Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade otvoria v posledný aprílový víkend (29. – 30. 4.) počas Thurzových slávností. Oravské múzeum, ktoré hrad spravuje, o tom informuje na svojom webe.
viac
09.12.2023
Lyžiarsku sezónu na Martinských holiach otvoria počas tohto víkendu
Lyžiarsku sezónu v stredisku Winter Park Martinky na Martinských holiach otvoria počas nastávajúceho víkendu (9. - 10. 12.). Podľa riaditeľa strediska Petra Hudeca sú po technickej stránke na sezónu 2023/2024 pripravení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %