Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.09.2020 08:00

Školy majú posledné dni na to, aby sa zapojili do ankety Strom roka 2020


Snímka zdroj: (ekopolis.sk).


Celoslovenská anketa Strom roka 2020, ktorá slávi svoje 18. narodeniny, aj v tomto roku ponúka možnosť školám zapojiť sa do súťaže o výsadbový materiál na skrášlenie a spríjemnenie svojich školských areálov.


„Vždy radi vidíme, keď sa do ankety zapájajú žiaci a študenti škôl z celého Slovenska. Aj takto napĺňame hlavnú ideu ankety - chceme vzbudiť záujem o životné prostredie u mladej generácie,” konštatovala Martina Ragalová z banskobystrickej Nadácie Ekopolis v súvislosti so sprievodnou súťažou k ankete Strom roka 2020.      

Súťaž spočíva v zbieraní hlasov za najobľúbenejšie stromy, ktoré súperia v tohtoročnej finálovej dvanástke, môže sa do nej zapojiť ktorákoľvek škola, respektíve žiak, zo Slovenska. Hlasuje sa formou jednoduchých lístkov, ktoré musia zástupcovia škôl poslať na adresu nadácie najneskôr do 7. októbra 2020.     

„Na prvé tri školy, ktorých žiaci sa zúčastnia v čo najväčšom počte, čaká odmena v podobe výsadbového materiálu od jedného z partnerov ankety, záhradníctva ABIES,” dodala Ragalová s tým, že rovnako odmenia školu s nízkym počtom žiakov, kde je jasné, že by nemali šancu vyhrať.      

V rámci ankety prebieha naďalej hlasovanie verejnosti a spolu s ňou i súťaž fotografií na sociálnej sieti Instagram s názvom Tour de Strom, kde ľudia súťažia o ceny z nadácie. Možnosť zapojiť sa do hlasovania i aktivít potrvá už len do 30. septembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2020
Vidiecka žena roka  – „Líderka roka 2020“
Vidiecky parlament na Slovensku s obcou Klátová Nová Ves a partnermi vyhlasujú 19. ročník súťaže.
viac
14.08.2020
Aj toto leto objavujte finalistov ankety Strom roka 2020
Už tretí rok vyhlasuje Nadácia Ekopolis sprievodnú fotografickú súťaž s názvom „Tour de Strom“ v rámci prestížnej celoslovenskej ankety Strom roka. Tá tento rok oslavuje už 18. rokov.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %