Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.12.2021 11:25

Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur


Ružomberok.


Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.


Primátori oboch miest sa zaviazali k vypracovaniu integrovanej územnej stratégie, ktorá oprávňuje na čerpanie eurofondov pre aktivity a projekty zamerané na rozvoj územia. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková s tým, že spolupráca by mohla do regiónu priniesť viac ako 20 miliónov eur.

"Medzi prioritné projekty, ktoré budú financované z dotačných prostriedkov, sme zaradili podporu zhodnocovania odpadov, znižovanie energetickej náročnosti budov aj komunitný rozvoj. Tiež dopravnú infraštruktúru s dôrazom na cyklodopravu, športovú infraštruktúru, organizáciu kultúrnych a hudobných podujatí, budovanie náučných chodníkov či riešenie sociálneho vylúčenia cez dostupné bývanie," vymenoval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

V programovom období 2021 až 2027 je pre vytýčené územie rozvoja vyčlenená čiastka takmer 24 miliónov eur. Okrem oboch miest je do územia začlenených aj 16 priľahlých obcí a niektoré subjekty z oblasti regionálneho rozvoja, školstva a cestovného ruchu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2018
Advent na brehoch Liptovskej Mary
Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.
viac
12.02.2020
Na výstavbu cyklochodníka získal Liptovský Mikuláš takmer 400 000 eur
V Liptovskom Mikuláši pribudne nový úsek chodníka pre cyklistov. Napojí sa na existujúci cyklochodník pri brehu Váhu a končiť bude v Liptovskej Ondrašovej pred mostom ponad Jalovčianku. Na jeho vybudovanie získala radnica 388 442 eur z eurofondov.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
13.09.2022
Spolupráca s Nowym Targom priniesla Liptovskému Mikulášu 800 000 eur
Spolupráca s poľským mestom Nowy Targ priniesla Liptovskému Mikulášu viac ako 800 000 eur z eurofondov. Informovala o tom liptovskomikulášska mestská hovorkyňa Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %