Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.12.2019 04:00

Tridsaťročnú športovú halu zrekonštruujú za 400-tis. eur


Snímka zdroj: trencinregion.sk


Mestská športová hala v Považskej Bystrici sa po troch desaťročiach dočká rekonštrukcie. Za 400-tis. eur opraví samospráva strechu a opláštenie haly, zrekonštruuje interiér vrátane šatní a sociálnych zariadení.


Ako informoval primátor Považskej Bystrice Karol Janas, mestské zastupiteľstvo vyčlenilo na rekonštrukciu haly v rozpočte na budúci rok 250.000 eur, ďalších 150.000 eur schválila na rekonštrukciu vláda na výjazdovom zasadnutí v Trenčíne.       

„Toto športovisko bolo dané do prevádzky v roku 1989. V tom čase to bola moderná nadčasová hala, ktorú nám závideli v celej republike. Od tých čias sa do nej výraznejšie neinvestovalo. Naši hádzanári hrajú najvyššiu ligu, v Považskej Bystrici bývajú aj medzinárodné zápasy a stav tohto športoviska je žalostný. Potrebuje preto zásadnú investíciu, v zlom stave je strecha, cez ktorú zateká, šatne, sociálne zariadenia a dosluhuje aj palubovka,“ uviedol Janas.       

Ako dodal, prioritne sa bude riešiť strecha a opláštenie. Verí, že statika budovy bude v poriadku a nezhltne ďalšie financie. „Dáme si naceniť jednotlivé práce, ak by to vyšlo, pustili by sme sa aj do obnovy palubovky,“ doplnil primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prievidzskí športovci sa môžu tešiť na vynovené telocvične
V týchto dňoch začala rekonštrukcia telocviční v Športovej hale v Prievidzi, ktoré využívajú na svoju činnosť športové kluby gymnastov a zápasníkov. Na rekonštrukčné práce oboch telocviční mesto vyčlenilo viac ako 166 000 eur.
viac
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
17.08.2021
Radnica zrekonštruuje slnečné hodiny J. Bárdyho v Parku I. Krasku
Považskobystrická radnica zrekonštruuje slnečné hodiny v Parku Ivana Krasku v Strojárenskej štvrti. Obnova ekvatoriálnych slnečných hodín, ktoré podľa návrhu Juraja Bárdyho skonštruoval pred 40 rokmi zamestnanec Považských strojární Eduard Škopík, bude súčasťou komplexnej rekonštrukcie parku.
viac
24.03.2022
Považskobystrická radnica chce do dvoch rokov zrekonštruovať verejné osvetlenie
Považskobystrická radnica chce ešte v tomto roku začať s komplexnou rekonštrukciou verejného osvetlenia. V prvej etape chce tento rok vymeniť asi 800 lámp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %