Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
17.02.2021 08:00

V BSK určia projekty, do ktorých majú ísť nevyčerpané eurofondy


Snímka zdroj: (BSK).


Identifikovať projekty v Bratislavskom kraji, pri ktorých je reálna šanca využiť prostriedky EÚ a minúť nevyčerpané peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).


To je spoločná úloha pre Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, Ministerstvo kultúry (MK) SR a samosprávy hlavného mesta a Bratislavského kraja.

Predstavitelia týchto inštitúcií sa na tom dohodli na utorkovom stretnutí, ktorého predmetom bola podpora kľúčových oblastí v regióne vrátane kultúry. „Ďalšie spoločné rokovania majú vyústiť do vzájomnej dohody, na čo sa ešte zostávajúce európske zdroje z programu IROP využijú,” informovala ministerka pre investície Veronika Remišová po stretnutí s ministerkou kultúry SR Natáliou Milanovou, bratislavským primátorom Matúšom Vallom a predsedom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Jurajom Drobom.

Členky kabinetu i šéfovia samospráv sa zhodli na tom, že Bratislava i BSK čelia mnohým problémom, pri riešení ktorých majú ako najrozvinutejší región Slovenska obmedzené možnosti čerpania eurofondov. Najdôležitejším nástrojom v tomto prípade je regionálny program IROP, z ktorého sa financujú napríklad školská infraštruktúra, verejná doprava, cyklotrasy, zeleň, ale tiež kultúra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2021
Zasadala Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj BSK
V stredu 16. júna zasadla v priestoroch Úradu BSK už po štvrtýkrát Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj.
viac
24.06.2021
Časť balíka REACT-EÚ bude zameraná na modernizáciu kultúrneho sektora
Prostredníctvom finančného nástroja REACT-EÚ, ktorý má zmierniť dosah koronakrízy na ekonomiky členských krajín únie, by mal z dodatočných dotácií profitovať aj slovenský kultúrny sektor.
viac
02.08.2021
Rezort regionálneho rozvoja pomôže v regiónoch zlepšiť prístup k pitnej vode
Slovenské regióny potrebujú viac investovať do kvality vzdelávania, životného prostredia a moderných služieb. Potrebujú však vyriešiť aj akútne problémy s prístupom k pitnej vode, kanalizačnou a cestnou infraštruktúrou.
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %