Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.10.2020 08:56

V Detve robili kontrolu detských ihrísk, posúdiť chcú ich stav


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Detva robilo počas septembra kontrolu detských ihrísk na svojom území. „Výstupom bude posúdenie ich technického stavu, ale aj využiteľnosti, a na základe poznatkov bude mesto ďalej postupovať.


Rozhodneme sa, ktoré ihriská zrušíme a ktoré necháme a dobudujeme,“ uviedol primátor Detvy Ján Šufliarský s tým, že zámerom mesta je vytvoriť centralizované detské ihriská.

Najnovším detským ihriskom na detvianskom sídlisku je projekt revitalizácie vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku. Verejný priestor medzi bytovými domami funguje pre deti a ich rodičov od vlaňajšieho leta. Pribudli tam hojdačky, lezecká stena, kvety, lavičky, či ihrisko na cvičenie s vlastnou váhou. Na financovanie tohto projektu mesto získalo dotáciu z fondov Európskej únie vo výške 468.528 eur, ďalšie náklady boli hradené z mestského rozpočtu.      

Na otázku, či plánuje mesto obnoviť niektoré chodníky, primátor odpovedal, že v tomto roku v rámci investičnej výstavby obnovili chodníky na ulici Antona Bernoláka, pred materskou a aj pred základnou školou. „V budúcom roku plánuje mesto obnoviť chodníky a parkoviská na Námestí mieru,“ poznamenal.       

Vo veľmi zlom stave sú v meste pod Poľanou autobusové zastávky. Väčšinou sú zničené, zhrdzavené, chýbajú na nich sklá a špinavé sú od plagátov o kultúrnych podujatiach. Šéf mesta však tvrdí, že zastávky samospráva opravuje a udržiava počas celého roka. „V roku 2019 a 2020 sme rekonštruovali autobusové zastávky po lazoch. V budúcom období chceme vymeniť zastávky v centrálnej časti mesta Detva za nové a v jednotnom štýle, s prvkami ľudového motívu,“ zhrnul.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
Iba 30 percent detských ihrísk prejde kontrolou odborníkov
Iba 30 percent detských ihrísk prejde kontrolou odborníkov. Pritom by sa mali kontrolovať každého štvrťroka, veľkou kontrolou by mali prejsť aspoň raz ročne. Majiteľov ihrísk, ktorí takéto kontroly vykonávajú, je aj z radov samospráv či školských zariadení zatiaľ málo.
viac
07.08.2019
Uzavreté detské ihriská mesto opravilo a opäť slúžia deťom
Štyri detské ihriská, ktoré pre zlý technický stav muselo mesto opraviť, sú opäť otvorené a prístupné verejnosti. Rekonštrukcia trvala 21 dní a vyžiadala si 76 tisíc eur.
viac
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
04.03.2024
Karlova Ves skontrolovala detské ihriská, žiadne nie je rizikové
Bratislavská Karlova Ves nechala pred začiatkom jarnej sezóny skontrolovať 26 najvyužívanejších verejných detských ihrísk, ktoré má vo svojej správe. Žiadne z nich nebolo označení ako rizikové alebo nevyhovujúce. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %