Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.11.2021 09:30

V Devínskej N. Vsi sa opäť pomáha projektom List Ježiškovi


Snímky zdroj: (BSK).


V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa aj tento rok bude pomáhať sociálne slabším rodinám a rodinám v núdzi. Umožní to opäť i vianočný projekt List Ježiškovi, teda cielená zbierka darčekov podľa konkrétnych potrieb a želaní rodín.


Konkrétne veci, ktoré by potešili deti alebo pomôžu rodinám v každodennom živote, zverejnila mestská časť na webovej stránke.

„Spolupatričnosť a srdečnosť ľudí nám len potvrdzuje, že akcia je správna, darčeky sú darované adresne a my sme veľmi radi, že aj takouto cestou vieme pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú,” uviedla Jana Martanovičová z mediálneho oddelenia miestneho úradu.

V praxi projekt funguje tak, že sociálne oddelenie osloví rodiny, s ktorými spolupracuje. Na základe želaní vytvorí zoznam a zverejní ho na stránke či sociálnej sieti. „Cieľom je pomôcť rodinám, kde nezostáva dostatok financií na kúpu darčekov, aby aj oni zažili spokojné Vianoce,” priblížila Martanovičová. Mestská časť zároveň ďakuje všetkým darcom, ktorí nezištne pomohli v predchádzajúcich rokoch. Zároveň verí, že sa to vydarí aj tento rok.

Projekt List Ježiškovi vznikol z iniciatívy miestneho úradu v spolupráci s miestnou komunitou mamičiek v roku 2018. Tento rok je prvýkrát do neho zapojené aj miestne občianske združenie Gaudete.

Vianočný projekt nie je jediným, ktorým sa mestská časť snaží pomôcť sociálne znevýhodneným rodinám. Pre deti z takýchto rodín pripravuje napríklad aj Mikuláša. Pre pandemickú situáciu bude tento rok chýbať kultúrny program, mikulášske balíčky budú odovzdané spolu s darčekmi v rámci Listu Ježiškovi. Mestská časť sa zároveň druhýkrát zapojí do celoslovenského projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, ktorý je venovaný seniorom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
24.02.2021
Rekonštrukcia vodnej nádrže Mláka pokračuje aj odstraňovaním bahna
Rekonštrukcia viacúčelovej vodnej nádrže "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi pokračuje odstraňovaním bahenných nánosov a prácami na spádovaní dna.
viac
16.05.2023
V Devínskej Novej Vsi plánujú polyfunkčný komplex za 55 miliónov eur
V bratislavskej Devínskej Novej Vsi má vzniknúť polyfunkčný komplex Nová Devínska. Predpokladané investičné náklady sú približne 55 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor - spoločnosť ISPK, predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
17.08.2023
Cestujúci žiadajú prinavrátiť pôvodnú obslužnosť Devínskej N. Vsi
Nespokojní cestujúci mestskou hromadnou dopravou (MHD) v Bratislave požadujú prinavrátenie pôvodnej obslužnosti mestskej časti Devínska Nová Ves. Nepozdávajú sa im zmeny týkajúce sa autobusových liniek 20, 21 a 23, poukazujú napríklad na problémy pre sídlisko Jána Jonáša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %