Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.06.2022 08:30

V meste budú jazdiť nové obojsmerné električky, DPB ich už objednal


Ilustračná snímka: (tasr).


V Bratislave bude jazdiť desať nových obojsmerných nízkopodlažných električiek.


Dopravný podnik Bratislava (DPB) v uplynulých dňoch podpísal zmluvu s ministerstvom dopravy, ako riadiacim orgánom Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na ich nákup. Pre TASR to potvrdili z DPB, vyplýva to aj zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv.

Nové električky značky Škoda 30T3 dodá vysúťažená skupina dodávateľov Škoda Transportation a Škoda Transtech Oy za 26,48 milióna eur.

Nová éra modernizácie mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste tak podľa predsedu predstavenstva DPB Martina Rybanského pokračuje. Nové obojsmerné električky posilnia vozidlový park mestského dopravcu po nákupe nových autobusov, trolejbusov a jednosmerných električiek.

"Budú nielen komfortnejšie, ako tie staré, ale sú hlavne nevyhnutné pre ďalšie rekonštrukcie električkových radiál v meste," povedal Rybanský. Celkové oprávnené výdavky na realizáciu aktivít projektu sú 27 miliónov eur, z toho nenávratný finančný príspevok je vo výške 25,66 milióna eur. Spolufinancovanie DPB je na úrovni 1,35 milióna eur.

Projekt bude rozdelený na dve fázy. Prvá fáza bude zrealizovaná v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Druhá fáza bude realizovaná v nasledujúcom programovom období 2021 – 2027, v rámci Programu Slovensko.

Plánovaný termín dodávky električiek je do 24 mesiacov od vystavenia objednávky. DPB potvrdil, že pristúpil k objednaniu nových električiek v pondelok (30. 5.).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2020
DPB vyhlásil tender na nákup 30 nových električiek
V Bratislave pribudne 30 nových jednosmerných, nízkopodlažných a klimatizovaných električiek.
viac
28.05.2021
DPB nakúpil 70 nových kĺbových autobusov, staré Karosy končia
Dopravný podnik Bratislava (DPB) podpísal rámcovú zmluvu na nákup 70 nových nízkopodlažných, nízkoemisných a kapacitných autobusov. Tento nákup podľa dopravcu znamená definitívnu rozlúčku so starými Karosami v bratislavských uliciach. Informovala o tom hovorkyňa podniku Ľubica Melcerová.
viac
15.03.2022
Do vozového parku DPB pribudne 50 nových hybridných trolejbusov
Vozový park Dopravného podniku Bratislava sa rozšíri o 50 nových hybridných trolejbusov. Minister dopravy Andrej Doležal v pondelok podpísal so zástupcami bratislavského mestského dopravcu zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku na ich nákup.
viac
24.03.2022
DPB nakúpi nové električky, prvých 20 má prísť do konca roka 2023
Dopravný podnik Bratislava (DPB) podpísal rámcovú zmluvu na nákup nových jednosmerných električiek. V najbližších dňoch by mal mestský dopravca zadať výrobcovi objednávku na prvých 20 z nich.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %