Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.05.2023 07:00

V meste vymenili starý mestský rozhlas za nový, občania sú naň zvyknutí


Ilustračná snímka.


Mesto Poltár vymenilo starý mestský rozhlas za nový. Tento tradičný spôsob informovania občanov má priniesť kvalitnejší prenos zvuku a lepšiu počuteľnosť aj v častiach a uliciach, kde obyvatelia upozorňovali na nedostatky.


Ako uviedla hovorkyňa mesta Jozefína Očenášová, občania sú na získavanie informácií touto cestou roky zvyknutí. "Správy z ampliónov mestského rozhlasu chce počúvať hlavne staršia generácia, ktorá nemá také počítačové zručnosti ako mladí ľudia," povedala. "Mladšia generácia môže využívať počúvanie oznamov cez aplikáciu," dodala.

Ľudia sa podľa nej na starý rozhlas už sťažovali a jeho rekonštrukcia by bola drahšia ako vybudovanie nového rozhlasu. Mesto na jeho inštaláciu vynaložilo z vlastných zdrojov 11 600 eur.

Vymenilo sa celkom 39 reproduktorov. V rámci mesta je káblový rozhlas rozdelený na dve časti. V časti Zelené funguje ako samostatný rozvod, čím sa má docieliť lepšia kvalita a počuteľnosť v rámci celého mesta, aj na Ulici 9. mája, ktorá je na samom konci mesta. "Na ulici Družby doteraz neexistoval rozhlas a je potrebné doplniť kábel a reproduktory," pripomenula Očenášová.

Výmenou rozhlasu v meste sa odstránilo bezdrôtové rádiové prepojenie do jednotlivých častí a nahradilo sa internetovým signálom. "Touto zmenou docielime bezúdržbový rozhlas na desaťročia s neobmedzenou dĺžkou hlásenia pre všetky časti," uviedla spoločnosť, ktorá nový rozhlas inštalovala.

Mestský rozhlas využíva samospráva prioritne na informovanie občanov o udalostiach, ktoré sa týkajú najmä ich života, majetku, životného prostredia a kultúrneho a športového vyžitia. Okrem oznamov mesta, orgánov štátnej správy či distribútorov elektrickej energie môžu rozhlas použiť aj fyzické či právnické osoby, ktoré majú záujem informovať občanov napríklad o uskutočňovaní predajov, kultúrnych a športových akciách, smútočných oznamoch. Mesto okrem toho využíva na komunikáciu a informovanosť občanov webovú stránku a sociálne siete.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2020
Mesto Trebišov zakúpilo nový autobus
Mesto vlastní nový autobus, ktorý budú využívať predovšetkým deti materských škôl a žiaci základných škôl na prevoz počas školských výletov, členovia umeleckých kolektívov, denných centier a tiež športové kluby pôsobiace na území mesta Trebišov.
viac
05.03.2020
Nový mestský cintorín začne slúžiť Nitranom od mája
Nový mestský cintorín na Chrenovej v Nitre by mal od mája tohto roka začať slúžiť obyvateľom mesta. Jeho výstavba je ukončená, kolaudácia je naplánovaná na koniec apríla.
viac
06.06.2020
Novým systémom verejného obstarávania mesto ušetrí státisíce eur
Vedenie mesta Dubnica nad Váhom chce tovary a služby obstarávať transparentne, no najmä hospodárne. Na radnici preto vzniká samostatné oddelenie verejného obstarávania, ktoré všetky obstarávania centralizuje na jedno miesto.
viac
20.03.2021
Zomrel novinár, mestský a krajský poslanec v B. Bystrici Ľubomír Motyčka
V banskobystrickej nemocnici v piatok popoludní, 19. marca 2021, zomrel 71-ročný novinár a poslanec Ľubomír Motyčka, legendárny hlas banskobystrického rozhlasového štúdia, v súčasnosti mestský a krajský poslanec zastupiteľstva v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %