Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
01.08.2022 11:40

V obci pribudne nový amfiteáter, organizovať tu budú viaceré podujatia


Ilustračná snímka: (tasr).


V obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota pribudne nový amfiteáter i s oddychovou zónou. Samospráva naň získala dotáciu od Pôdohospodárskej platobnej agentúry, v nových exteriérových priestoroch plánuje organizovať viaceré podujatia. Uviedol to starosta obce Ján Matej.


Nový amfiteáter bude stáť v centre obce priamo za budovou kultúrneho domu. "Ide o výstavbu krytého pódia, okolo ktorého budú vybudované kryté altánky. Pribudnúť by mala i malá oddychová zóna," priblížil starosta.

Samospráva sa o dotáciu na projekt uchádzala žiadosťou cez Miestnu akčnú skupinu Malohont už v roku 2019, nenávratný finančný príspevok obci schválili vo februári. "Aktuálne sa uskutočňuje kontrola verejného obstarávania, na projekt sme získali 65 000 eur," povedal Matej. Ako dodal, samotné práce by mali trvať maximálne dva mesiace a predpokladá, že amfiteáter bude dokončený ešte tento rok.

Nový amfiteáter chcú v Ožďanoch využiť na organizáciu osláv dňa obce, dňa detí a rôznych ďalších exteriérových kultúrno-spoločenských podujatí. "Doposiaľ sme ich robili v provizórnych podmienkach alebo na ihrisku, ktoré je však na konci dediny. Keďže je to ďaleko, mnoho najmä starších ľudí na tieto podujatia neprišlo," vysvetlil starosta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2019
V obci vybudovali atraktívnu oddychovú zónu pre deti i dospelých
V najväčšej obci Stropkovského okresu, v Breznici, odovzdali do užívania revitalizovanú zónu, ktorej hlavným prvkom je nové multifunkčné detské ihrisko.
viac
12.10.2020
V Geoparku Novohrad-Nógrád vďaka projektu skvalitnia turistickú infraštruktúru
Skvalitnenie turistickej infraštruktúry a nové služby v Geoparku Novohrad-Nógrád (GNN) má priniesť nový projekt Geotop, na ktorý zúčastnené strany získali dotáciu z cezhraničného programu Interreg.
viac
27.10.2020
Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši
Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.
viac
30.08.2021
Obec stavia desiaty vodozádržný prvok, vysadí tiež 120 stromov
Obec Kladzany vo Vranovskom okrese stavia desiaty vodozádržný prvok na svojom území.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %