Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
20.08.2021 10:55

V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce.


Ilustračná snímka (tasr)


Sídliť bude v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Pôjde o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad. Za obec o tom TASR informoval Miroslav Žabenský.


"Centrum cezhraničnej spolupráce sa stane školiacim a vzdelávacím priestorom i miestom ďalších stretnutí cezhraničných partnerov a ich obyvateľov. Vďaka finančným prostriedkom Európskej únie budú jeho priestory vybavené, zariadené a funkčné," priblížil Žabenský.       

Projekt s rozpočtom 13.420 eur budú obce realizovať od augusta do marca 2022. Zameraný je najmä na zvyšovanie odborných kompetencií a zručností pracovníkov miestnych samospráv, zariadení cestovného ruchu, subjektov kultúrneho turizmu a ďalších zložiek. "Spoločne vytvorený tím sa stretne na dvoch vzdelávacích programoch, realizovaných u obidvoch partnerov. Cieľom trojdňových stretnutí s lektormi bude zvýšenie marketingových i ďalších zručností v oblasti propagácie kultúrneho a prírodného dedičstva prostredníctvom online platforiem a sociálnych médií i zvýšenie digitálnych kompetencií," doplnil Žabenský. Účastníci sa zoznámia aj s progresívnymi formami financovania projektov cez crowfunding, zvýšia si zručnosti v oblasti mediálnej gramotnosti či virtuálneho kultúrneho turizmu.      

 Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej únie a zo Štátneho rozpočtu SR prostredníctvom programu Interreg V-A 2014-2020.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Biskupstvo chce otvoriť objekt služieb pre turistov tesne pred Vianocami
Nový objekt služieb pre turistov na Nitrianskom hrade by mal byť otvorený tesne pred tohtoročnými Vianocami. Podľa hovorcu Biskupstva Nitra Miroslava Lyka je objekt skolaudovaný, stále však chýba časť gastro technológie. Práve to je dôvodom, prečo sa otvorenie objektu služieb posunulo o pol roka.
viac
06.10.2020
Depozitáre Oravského hradu budú pred poškodením chrániť žiariče
Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava v Dolnom Kubíne zakúpilo desať germicídnych žiaričov. Využívať ich bude v priestoroch depozitárov Oravského hradu v Oravskom Podzámku.
viac
18.12.2021
V Oravskom Podzámku zriadili centrum cezhraničnej spolupráce
V Oravskom Podzámku vzniklo centrum cezhraničnej spolupráce. Sídli v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Ide o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad.
viac
29.06.2023
V Oravskom Podzámku vybudovali nové centrum sociálnych služieb
V obci Oravský Podzámok vybudovali Centrum sociálnych služieb svätého Jozefa. Vyžiadalo si to investíciu 800 000 eur, slúžiť bude od začiatku budúceho roka. Informoval o tom manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Orava Ondrej Šeliga.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %