Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.08.2021 12:25

Vo veku 42 rokov zomrel starosta Bernolákova R. Červienka


Ilustračná snímka.


Vo veku 42 rokov zomrel starosta obce Bernolákovo Richard Červienka. Obec o tom informuje na svojom webe s tým, že starosta v utorok ráno prehral boj s chorobou.


Červienka sa narodil 31. januára 1979 v Lučenci. V Bernolákove v roku 2011 založil občianske združenie K Veci. Na poste starostu bol od roku 2014. V minulosti bol aj poslancom Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja.

J. Droba: Richard Červienka bol výraznou postavou komunálnej politiky v BSK

Starosta Bernolákova Richard Červienka bol výraznou postavou komunálnej politiky v Bratislavskom kraji, keďže 'starostoval' druhej najväčšej obci na Slovensku. Uviedol to predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba, ktorý vyjadril na sociálnej sieti sústrasť nad jeho úmrtím.

„Hoci bol pôvodom z Buzitky (okres Lučenec), získal si dôveru aj staročeklísanov, aj tých, ktorí sa do Bernolákova prisťahovali. Výborne sme spolupracovali. Pre obec toho robil veľa, namiesto problémov sa vždy sústredil na riešenia a jeho dobrá nálada a radosť z práce boli inšpiráciou aj pre mňa,” skonštatoval Droba.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2017
Ušetrené peniaze kraja idú na odmeny do školstva a sociálnych služieb
Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa podarilo v rozpočte kraja ušetriť 450 000 eur, predseda BSK Juraj Droba sa ich rozhodol prerozdeliť ako odmeny v rámci školstva a sociálnych služieb.
viac
30.08.2019
Juraj Droba: Jedinečná cesta už v kolaudačnom procese
Bratislavský samosprávny kraj pred rokom začal s modernizáciou cesty medzi Rohožníkom a Malackami, ktorá počas dvanástich mesiacov dostala jedinečný cementobetónový povrch.
viac
30.12.2020
V BSK zvýšia počet miest v škôlkach, pribudne i cyklistická infraštruktúra
V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sa zvýši kapacita predškolských zariadení, v Bernolákove pribudne 94 a v Stupave 92 nových miest pre deti v škôlke.
viac
18.08.2021
Očkovanie priamo na sídliskách
Zvolenčania sa môžu nechať zaočkovať jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %