Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.05.2023 04:15

Vrbický most v L. Mikuláši plánujú pre jeho zlý stav zbúrať, postavia nový


Vrbický most. Snímka zdroj: (Mesto Liptovský Mikuláš).


Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši plánujú pre jeho zlý technický stav zbúrať a postaviť nový. Vlastník mosta, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) aktuálne hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.


Stavba z roku 1947 sa nachádza na ceste v smere Liptovský Mikuláš - Ploštín. Zo súťažných podkladov vyplýva, že nový most by mal stáť v mieste existujúceho. Most by v rámci výstavby mali rozšíriť o jednostranný chodník, výhľadovo s cyklochodníkom. V úseku vybudujú aj nový priechod pre chodcov.

Predpokladaná hodnota zákazky je 1,8 milióna eur bez DPH. Podľa ďalších zverejnených informácií je predpoklad odovzdania staveniska v druhom kvartáli budúceho roku. Stavebné práce budú trvať približne osem mesiacov.

Zlý technický stav Vrbického mosta si v marci tohto roka vyžiadal dopravné obmedzenia. Mesto Liptovský Mikuláš upozornilo, že ide o frekventovanú spojnicu s dvomi mestskými časťami. Využívajú ho aj zamestnanci Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika pri ceste do práce a prechádza ním tiež mestská autobusová doprava. Na jeho uzatvorenie by podľa mesta doplatili najmä Iľanovčania a obyvatelia Ploštína.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
19.10.2017
V Liptovskom Mikuláši vybudujú vnútromestskú cyklotrasu
Mesto sa už dva roky pripravuje na jej realizáciu. V súčasnosti projekt konečne naberá reálne kontúry.
viac
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
26.01.2022
Liptovský Mikuláš chce vybudovať pumptrackovú dráhu
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje vybudovať pumptrackovú dráhu. Vyrásť by mohla v blízkosti garáží na Nábreží. Radnica v súčasnosti hľadá možnosti financovania, s výstavbou by sa mohlo začať ešte v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %