Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
08.07.2024 03:05

Za vytriedený odpad získala považskobystrická radnica viac ako 45-tis eur       


Ilustračná snímka: Odpady-portal


Považskobystrická radnica získala za separovanie odpadu od Environmentálneho fondu viac ako 45.000 eur. Použije ich na zlepšenie odpadového hospodárstva. Informovala o tom Daniela Sovíková z referátu odpadového hospodárstva mesta.


Envirofond je príjemcom poplatkov za ukladanie odpadov na skládky, ktoré následne poskytuje samosprávam v rôznych formách. Časť sumy napríklad posiela tým mestám a obciam, ktoré majú na svojom území skládku odpadov alebo odkalisko. A časť ide práve na príspevky za úroveň vytriedenia komunálneho odpadu podľa zákona o poplatkoch za uloženie odpadov," priblížila Sovíková.         

Podľa vedúceho odboru dopravy, výstavby, správy zelene a odpadového hospodárstva Petra Smatanu základnou podmienkou bola požadovaná úroveň vytriedenia komunálneho odpadu. Pre tento rok bola stanovená úroveň vytriedenia 31 a viac percent z celkovej hmotnosti komunálnych odpadov vzniknutých v obci.         

"Mesto Považská Bystrica dosiahlo úroveň triedenia 41,1 percenta. Vďaka tomu, že sme splnili všetky potrebné podmienky, dostali sme ročný príspevok vo výške 45.994 eur," doplnil.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2016
Radnica vo Vrbovom sa dohodla s dedičmi, získa synagógu
Za 32.000 eur odkúpi mesto Vrbové pri Piešťanoch od súkromných vlastníkov polovicu tamojšej synagógy. Scelený majetok umožní samospráve uchádzať sa o prostriedky z európskych fondov na jej opravu.
viac
03.04.2019
Občania za posledné tri roky zdvojnásobili množstvo vytriedeného odpadu
Obyvatelia mesta Skalica za posledné tri roky zdvojnásobili množstvo vytriedeného odpadu zo 40 na 80 kilogramov na jedného obyvateľa. TASR o tom informoval Roman Vandák z organizácie zodpovednosti výrobcov Envi-pak.
viac
06.05.2020
Veľkokapacitné kontajnery budú po novom pristavovať trikrát ročne
Veľkokapacitné kontajnery budú v jednotlivých obvodoch Ružomberka po novom pristavovať iba trikrát ročne. Dôvodom sú aktuálne legislatívne zmeny súvisiace so skládkovaním komunálneho odpadu, a tiež snaha vytriediť čo najviac zložiek z komunálneho odpadu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %