Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
28.04.2022 07:45

ZMOS požiada prezidentku, aby schválenú novú stavebnú legislatívu nepodpísala


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) požiada prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby parlamentom schválenú novú stavebnú legislatívu nepodpísala. Jej znenie je totiž podľa združenia v prospech developerov. Informoval o tom ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák.


Stredajšie rozhodnutie Národnej rady SR označilo združenie za sklamanie. Zástupcovia ZMOS-u žiadajú o stretnutie s prezidentkou. "Na rokovaní vieme predložiť konkrétne dôkazy, ktoré podporujú naše tvrdenia a postoje," povedal Kaliňák s tým, že nová legislatíva je na  na škodu miest i obcí a proti ľuďom.

Slovensko bude mať novú stavebnú legislatívu. Parlament v stredu schválil tri právne normy z dielne vicepremiéra Štefana Holého, a to zákon o územnom plánovaní, zákon o výstavbe a novelu zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2021
ZMOS požaduje zmeny v nastavení pomoci NRO
Združenie miest a obcí Slovenska víta novelizačné návrhy zákona o podpore najmenej rozvinutých regiónov v prospech objektívneho, efektívneho a flexibilného poskytovania regionálneho príspevku na podporu najmenej rozvinutých regiónov.
viac
19.04.2021
ZMOS skúma problematiku stavebnej agendy
Združenie miest a obcí Slovenska dnes začalo reprezentatívny prieskum zameraný na problematiku stavebnej agendy v samosprávach, ktorá je vo výraznej miere formovaná stavebným zákonom.
viac
28.05.2021
Stretnutie ZMOS a ÚMS s prezidentkou kvôli stavebnej legislatíve
Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok 27. mája 2021 stretla s predstaviteľmi Zduženia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) a Únie miest Slovenska (ÚMS) v súvislosti s pripravovanou stavebnou legislatívou.
viac
13.01.2022
Vládou schválená stavebná legislatíva nebolo správne rozhodnutie
Združenie miest a obcí Slovenska ako prvé združenie samospráv poukázalo na nedostatky pôvodného návrhu stavebnej legislatívy. Reagovalo zodpovedne a očakávalo seriózny prístup zo strany vlády. Preto jej rozhodnutie nepovažuje za správne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %