Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.09.2023 04:00

Od pondelka došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave


Ilustračná snímka (ARRIVA)


S príchodom nového školského roka, teda od pondelka, došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji. Týkajú sa liniek v regiónoch Pezinok, Senec a Šamorín. V regióne Záhorie ostávajú cestovné poriadky bez zmeny.


 Informuje o tom Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) na svojom webe.      

"Aktuálne zmeny cestovných poriadkov vychádzajú z dlhodobých štatistík o využívaní jednotlivých spojov, ale aj z požiadaviek cestujúcich a samospráv," konštatuje IDS BK.         

Pre zlepšenie obslužnosti sa zavádzajú dve nové linky. Jednou z nich je linka 711, ktorá má slúžiť žiakom a študentom v Bratislavskom kraji. Jazdiť bude počas pracovných dní školského roka medzi Bratislavou, Mostom pri Bratislave, Malinovom (aj Tri vody), Zálesím a Ivankou pri Dunaji. Linka je určená najmä pre dochádzanie žiakov do základnej školy na Železničnej a Žitavskej ulici.         

Druhou novou linkou bude linka 710 s konečnou zastávkou na Astronomickej ulici v Bratislave, kde je možný prestup na mestskú hromadnú dopravu (MHD). Linka má lepšie spojiť Vlky, Tomášov, Malinovo a Most pri Bratislave s hlavným mestom. Premávať bude dvakrát za hodinu v špičke a raz za dve hodiny v sedle, večer a počas voľných dní.         

Niektoré linky regionálnej autobusovej dopravy budú v rámci zmien skrátené či presmerované, dlhodobo minimálne obsadené spoje budú zrušené. Vyťažené linky a smery budú posilnené. Vybrané linky budú končiť v prestupnom uzle Bratislava, Bajkalská, zastávka Bratislava, Astronomická sa stáva "výhodným" prestupným uzlom.         

Bližšie informácie o konkrétnych zmenách nájdu cestujúci na webovej stránke www.idsbk.sk.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2016
Do vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof premáva autobus
Tento víkend otvorili Vianočnú dedinku na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy. Tradičné vianočné trhy budú sprístupnené každý víkend až do 18. decembra denne od 10. do 19. hodiny.
viac
26.06.2017
Za atrakciami CYKLO & AQUA BUS-om
Za hlavnými atrakciami Liptova bude od 30. júna 2017 do konca prázdnin voziť dovolenkárov CYKLO & AQUA BUS. Prvé tri dni jeho prevádzky sa dokonca záujemcovia zvezú úplne bezplatne.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %