Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.06.2022 12:35

Analýza nepreukázala znečistenie vody ani pôdy na území bývalej skládky


Ilustračná snímka: (tasr).


Na území bývalej stupavskej skládky a v jej okolí nehrozí environmentálne riziko. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Stupava na základe výsledkov analýzy znečistenia územia skládky.


"Počas vykonaného prieskumu bolo urobených osem prieskumných vrtov a dva hydrogeologické vrty, vyhodnotených bolo spolu 25 vzoriek. Nepreukázalo sa znečistenie pôdy, podzemných vôd či povrchovej vody," uviedla samospráva. Zistené mali byť lokálne znečisťujúce látky z povrchového priesaku do monitorovacích vrtov, priesaky boli sanované. "V skúmanom území tak nebolo preukázané riziko šírenia sa znečisťujúcich látok do podzemnej vody a podzemnou vodou, rovnako tak nehrozí ani kontaminácia povrchovej vody v Stupavskom potoku," zdôraznila samospráva.

Zistenia mesto doručí Slovenskej inšpekcii životného prostredia s cieľom vytvoriť komplexný obraz o stave skládky pred a po rekultivácii a tiež v súvislosti s následnou starostlivosťou a monitoringom.

Skládka ukončila prevádzku v roku 2009, mesto v súčasnosti pripravuje jej rekultiváciu a definitívne uzatvorenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
Slovensko optikou Európskej komisie
Európska komisia koncom februára schválila správu o Slovensku, ktorá analyzuje aktuálnu situáciu a predstavuje výzvy aj trendy, v ktorých by sme mali pokračovať. Mnohé z nich sa v rôznej miere dotýkajú aj miestnej územnej samosprávy. Preto si zaslúžia zvýšenú pozornosť aj zo strany miest a obcí.
viac
02.02.2018
Dobrovoľníctvo v samospráve – krok k aktívnym komunitám
Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na analýzu všetkých aspektov dobrovoľníctva, ktoré je možné uplatniť a podporovať v miestnej územnej samospráve. Cieľom bude podpora a rozširovanie dobrovoľníctva v mestách a obciach.
viac
22.11.2019
SR zvýšila za 10 rokov produkciu komunálneho odpadu o 30 percent
Slovensko za posledných 10 rokov zvýšilo produkciu komunálneho odpadu o približne 30 percent. Slovensko v roku 2018 vyprodukovalo 2,3 milióna ton komunálneho odpadu.
viac
22.04.2020
Vláda plánuje vytvoriť komplexný informačný systém o vodách
Vláda SR plánuje vytvoriť komplexný informačný systém o vodách. Chce zabezpečiť aj transparentné informovanie verejnosti o kvalite podzemných vôd.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %