Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
24.12.2017 10:00

Bratislavský Silvester 2017 ponúkne aj diskotéku pod holým nebom


Snímka z tlačovej konferencie: (hmb).


Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste.


Veľkým zážitkom pre návštevníkov bude určite originálna vizuálno-svetelná show s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľ. Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty starého roka. Spolu s unikátnou scenériou dunajského nábrežia tak vystupňuje vizuálny zážitok divákov kým presne o polnoci z lode na Dunaji odpálený tradičný bratislavský silvestrovský ohňostroj.

„Sústredili sme sa na využitie nových technológií, aby sme starý rok odprevadili, ako sa patrí a nový rok privítali modernejšie a venovali Bratislavčanom jedinečný zážitok, na ktorý sa len tak ľahko nezabúda. Verím, že sa nám to podarilo a do centra Bratislavy sa prídu počas silvestrovskej noci zabaviť desaťtisíce ľudí,“ zdôraznil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Bratislava sa tak opäť raz priblíži svetovým metropolám, kde svojim obyvateľom, návštevníkom a turistom ponúkne originálnu svetelno-hudobnú show v podobe najaktuálnejších trendov v digitálnom a svetelnom umení. Premiérový autorský koncept z dielne Bielej noci, mimoriadne úspešného bratislavského festivalu v spolupráci so svetelným štúdiom SHOWMEDIA bude tým najlepším štartom do nového roka!

Bratislavčania, ale aj návštevníci z blízkeho či ďalekého okolia sa môžu prísť do centra mesta zabávať už od 22. hodiny. Mestská časť Bratislava Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí „warm-up party“ v podobe didžejského pódia. Diskotéka pod holým nebom na námestí potrvá od až do cca 2 hodiny po polnoci.

„Rozhodli sme sa pokračovať v novom koncepte a sústrediť zábavu na jedno miesto. Voľba padla na Hviezdoslavovo námestie a Námestie Ľ. Štúra v mestskej časti  Staré Mesto, s ktorým sme tiež spolupracovali na prípravách tohtoročného Silvestra. Odtiaľ je to už len čoby na skok k Dunaju, odkiaľ odpálime veľkolepý ohňostroj vo forme audio-vizuálnej show, ktorá sa, verím, stretne s veľkým ohlasom u všetkých, ktorí sa rozhodnú privítať Nový rok v meste,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.  

Zaujímavosťou je, že po prvýkrát od roku 1998 ostane počas silvestrovskej noci na Hlavnom námestí vianočný stromček, ktorý bol v minulosti vždy ihneď po vianočných sviatkoch demontovaný, pretože bol prekážkou pre stavbu silvestrovského pódia.

Program pripravili spoločne Hlavné mesto SR Bratislava, spolu s mestskou časťou Staré mesto. O dramaturgiu a réžiu programu sa postaralo o.z. Hlava 98.

O bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci sa budú starať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi. Zároveň mesto upozorňuje, že podľa VZN z minulého roka o pyrotechnike je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky.

Na 6 kontrolovaných vstupoch na Hviezdoslavovo námestie budú príslušníci policajných zložiek dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a pod).

Kontrolované vstupy sa budú nachádzať:

1. križovatka ulíc Laurinská ul. – Rybárska brána (pri Čumilovi)

2. križovatka ulíc Mostová ul. – Medená ul.

3. Palackého ul. od Kúpeľnej ulice

4. Jesenského ulica (vedľa SND)

5. Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND)

6. Hviezdoslavovo nám. od Americkej ambasády po roh Strakovej ul.

Súčasne mesto vyzýva všetkých, ktorí sa chystajú oslavovať Silvester v meste, aby v prípade dopravy uprednostňovali MHD pred automobilovou dopravou. Vzhľadom na dopravné obmedzenia, ktoré takéto podujatie vyžaduje sa tak vyhnú nechceným komplikáciám v dôsledku dopravných obmedzení.

Pre automobilovú dopravu bude uzatvorené Vajanského nábrežie a Nám. Ľ. Štúra od 23. hodiny a premávka opäť obnovená po 02:30 hod. MHD bude posilnená a premávať v špeciálnom režime. Informácie o premávke spojov budú uverejnené na stránke Dopravného podniku Bratislava aj webovej stránke Bratislavy.

Čistota v meste bude počas silvestrovskej noci zabezpečovaná priebežne. Ihneď po skončení ohňostroja na nábreží Dunaja začnú upratovacie čaty s jeho čistením, aby ho uvoľnili pre dopravu a postupne do rána bolo upratané celé centrum mesta.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Silvestrovať sa bude tento rok na Hviezdoslavovom námestí
Ani tento rok hlavné mesto nezaháľalo, čo sa týka príprav na tohtoročný Silvester, aby všetkým Bratislavčanom aj návštevníkom mesta prinieslo veľa radosti a potešenia.
viac
15.06.2017
Dni Petržalky oslavujú dvadsiatiny
Oslavy vyvrcholia galaprogramom v sobotu 17. júna na dostihovej dráhe. Ako hlavný hosť programu vystúpi známy anglický rockový spevák Chris Norman, ktorý je známy aj zo svojho pôsobenia v skupine Smokie.
viac
29.12.2017
Silvester v Michalovciach bude opäť bohatý na program
Posledný deň kalendárneho roka spestrí v Michalovciach niekoľko zaujímavých podujatí.
viac
22.12.2018
Silvestrovská svetelná šou rozžiari Bratislavu na prelome starého s novým rokom
Hlavné mesto aj tento rok privíta Nový rok polnočným ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou so scenériou dunajského nábrežia. Ohňostroj bude tradične odpálený z plavidla uprostred Dunaja s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa Na krásnom modrom Dunaji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %