Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
03.04.2024 09:00

BSK: Revitalizáciou prejde úsek cesty v Plaveckom Mikuláši


Ilustračná mapa


Od stredy 3. apríla 2024 bude správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom kraji realizovať rekonštrukčné práce na ceste II/501 v úseku Plavecký Mikuláš – hranica krajov BSK a TTSK.


Počas revitalizácie bude cestná premávka vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu. Doprava bude riadená dočasnou svetelnou signalizáciou. Čiastočná uzávierka potrvá do 1.6.2024.

Pokračujeme s rozsiahlou modernizáciou ciest II. a III. triedy. Do údržby a rekonštrukcie župných komunikácií plánujeme investovať vyše 31 miliónov eur. Zrevitalizovaných bude tento rok 61 km ciest a sedem mostov,“ priblížil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Predmetom stavby je vylepšenie parametrov cestného telesa, najmä zvýšenie únosnosti podložia na vnútorných oblúkoch, výmena asfaltových vrstiev vozovky cesty II/501 v úseku Plavecký Mikuláš – hranica kraja BSK/TTSK. Revitalizácia krytu vozovky sa bude realizovať odfrézovaním nevyhovujúcich asfaltobetónových vrstiev vozovky, spevnením krajníc drôtokamennými matracmi s výplňou ŠD 0/63 v dvoch vrstvách 300 a 230 mm, uzavretím vrchného matraca vrstvou CBGM hr. 100 mm. Nasledovať bude prekrytie pozdĺžneho styku pôvodnej konštrukcie vozovky, ako aj spevnenie vnútorných oblúkov geomrežou. Práce sa ukončia pokládkou nových asfaltových vrstiev.

Zastávka Plavecký Mikuláš, Nový dvor, nachádzajúca sa v úseku s jednostrannou prevádzkou, bude po dobu stavebných prác zrušená. Vzhľadom na nízke využitie danej zástavky bude zástavka zrušená bez náhrady.

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2018
Cesty, chodníky a parkoviská postaví mesto za lacnejší peniaz
Vďaka elektronickej aukcii, ktorá sa uskutočnila 6. apríla, sa Liptovskému Mikulášu podarilo pôvodnú ponúknutú sumu bezmála dva milióny eur s DPH znížiť na 1 055 000 eur s DPH, teda o 47 percent.
viac
22.01.2020
Informácie o rekonštrukciách ciest nájdete už aj na webe
Rekonštrukcie, uzávierky či hotové úseky regionálnych ciest. To všetko nájdete v novej aplikácii Bratislavského samosprávneho kraja. Je to pomôcka všetkým motoristom, aby mali lepší prehľad o tom, čo ich na cestách v kraji čaká.
viac
04.01.2021
Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle
Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
26.09.2023
BSK chce zrevitalizovať park v Stupave, aj s dôrazom na zmenu klímy
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje revitalizáciu parku v meste Stupava v okrese Malacky z 18. storočia. Vyplýva to z ideového zámeru pre projekt Parksfit4future, ktorý v piatok schválili krajskí poslanci. Rozpočet projektu je 2,7 milióna eur, kraj sa chce zapojiť do výzvy na eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %