Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
12.11.2021 08:45

Bundy a kabáty z Vešiaka pomoci budú v Prešove hriať aj túto zimu


Snímka zdroj: (MsÚ).


Na Floriánovej ulici vedľa Mestskej galérie Caraffka môžete aj túto zimu nechať teplé kabáty a bundy pre ľudí bez domova.


V zime môže aj navonok úplne obyčajný kabát zachrániť život a zahriať tých, ktorí nemôžu zažiť teplo domova. Toto teplo však zahreje nielen telo, ale aj dušu, a to dobrým skutkom pomoci.

Občianske združenie Podaj ďalej preto už po siedmykrát umiestnilo Vešiak pomoci v centre mesta, vedľa Mestskej galérie Caraffka. Záštitu nad týmto charitatívnym projektom prevzala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Vešiak pomoci slúži na zavesenie zimnej bundy alebo teplého kabátu, ktorými môžu Prešovčania v chladných mesiacoch pomôcť ľuďom bez domova.

Vešiak pomoci neslúži na zber iného šatstva, preto naň nie je možné zavesiť iné kusy oblečenia, ako sú napríklad nohavice, blúzky, svetre, detské oblečenie, alebo aj obuv. Vešiak slúži výhradne na zavesenie kabátov či zimných búnd pre ľudí bez domova.

Na poriadok v jeho okolí bude dohliadať kamerový systém prešovskej Mestskej polície. Vešiak pomoci bude v centre Prešova pomáhať počas celej zimy až do konca februára 2021.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Vešiak pomoci už aj v Senici
Vešiak pomoci, ktorý sa v týchto chladných dňoch objavil v našom hlavnom meste, inšpiroval aj senickú radnicu. Mesto Senica sa po vzore Bratislavy ako aj iných miest v susednom Česku, či Maďarsku rozhodlo zrealizovať projekt na pomoc tým, ktorí potrebujú pomôcť v boji so zimou.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %