Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.07.2021 12:30

Cezhraničný projekt priniesol nové cyklochodníky aj informačné centrum


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Tvrdošín a poľská Gmina Kościelisko v posledných dvoch rokoch realizovali projekt zameraný na rozvoj cestovného ruchu.


Vybudovali vyše 16 kilometrov rekreačných chodníkov - na poľskej strane 7,5 kilometra a na slovenskej strane 8,5 kilometra. Mesto Tvrdošín o tom informuje na sociálnej sieti.

„V Tvrdošíne sme okrem cyklochodníkov a turistických chodníkov vybudovali Turistické informačné centrum Oravice aj dve premostenia cez rieku Oravica. Osadili sme štyri altánky s mobiliárom a 11 propagačných tabúľ,” uvádza samospráva s tým, že celkový rozpočet bol vyše milióna eur.

Projekt bol spolufinancovaný Európskou úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja, štátnym rozpočtom SR a rozpočtom mesta Tvrdošín v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014-2020.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
24.04.2020
Dudince začali s revitalizáciou kúpeľného parku
Po troch rokoch prípravných prác sa začala v Dudinciach realizácia stavebnej časti projektu cezhraničnej spolupráce mesta Dudince s maďarskou obcou Bánk.
viac
10.09.2020
V Bardejovských Kúpeľoch pribudne Kráľovský singletrack
Existujúce liečivé cyklochodníky - singletracky v okolí Bardejovských Kúpeľov doplní onedlho nový zjazdový singletrack s celkovou dĺžkou 1,3 kilometra. Využije existujúcu lesnú cestu popod Kamennú horu, ktorá už teraz spája sedlo Čerešňa s miestnym posedením Tri studničky.
viac
11.03.2022
Handlová spustila interaktívny projekt na podporu cestovného ruchu
Samospráva Handlovej spustila projekt na podporu cestovného ruchu v meste. Výzvou Zaži Handlovú chce podporiť spoznávanie handlovskej kultúry, histórie a prírody interaktívnym spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %