Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
04.04.2024 02:50

Deň zdravia v Topoľčanoch ponúkne testovanie vody i poradenstvo


Ilustračná snímka (TASR)


Obyvatelia Topoľčian si môžu nechať počas Dňa zdravia otestovať svoju vodu na prítomnosť dusitanov a dusičnanov. Ako informovala radnica, podujatie sa bude konať na Námestí M. R. Štefánika 10. apríla.


Testovanie vody sa bude vykonávať v spolupráci s odborníkmi z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Topoľčanoch. "Vzorku vody treba priniesť v menšej 2,5-decilitrovej fľaši od 10.00 h do 14.00 h," uviedli organizátori.         

Okrem chemického rozboru vzoriek vody ponúkne Deň zdravia aj viaceré podujatia určené deťom zo škôlok a žiakom základných i stredných škôl. "Pripravili sme aj poradenstvo pre budúce mamičky či meranie cholesterolu, tlaku i okysličenia krvi. Súčasťou podujatia bude aj Pochod pre zdravie, poradenstvo k prevencii rakoviny prsníka a ďalšie aktivity," doplnil mestský úrad.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2017
RÚVZ B. Bystrica bezplatne vyšetrí vodu zo súkromných vodných zdrojov
Odpadová voda – to je tohtoročná téma Svetového dňa vody (World Water Day), ktorý si svet pripomína každoročne 22. marca.
viac
22.03.2017
Petíciu Za živé rieky odovzdali envirorezortu
Legislatívne zmeny, prepracovanie strategických dokumentov týkajúcich sa ochrany vôd či obmedzenie výstavby elektrární na riekach požaduje od envirorezortu, vlády a parlamentu petičná akcia "Za živé rieky a čistú vodu".
viac
22.02.2018
Voda nemusí byť samozrejmosťou na veky
Svetový deň vody oslávia žiaci aj kreslením a maľovaním nenahraditeľnej tekutiny.Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s., Liptovský Mikuláš sa aj v rámci tohtoročného Svetového dňa vody opäť zameria aj na žiakov a študentov.
viac
22.03.2023
Obec Drahovce vyčistila vodovodné potrubia patentovaným ekologickým spôsobom
Mávate časté bolesti brucha, hlavy, ochorenia pľúc či problémy so srdcovo-cievnym systémom? Zdrojom týchto zdravotných problémov môže byť aj znečistené vodovodné potrubie vo vašom dome alebo bytovke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %