Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
01.07.2022 02:25

Deti budú cez prázdniny putovať po regióne za literárnymi postavami


Ilustračná snímka: (kskls.sk).


Deti zo Zvolena môžu nadchádzajúce prázdniny tráviť aj v tamojšej knižnici a putovať s jej pracovníčkami po regióne za literárnymi postavami. Knižnica pre nich totiž už tretí rok pripravila v júli aj v auguste celodenné cykly prázdninových podujatí s názvom S povesťou v batohu.


Ako povedala pracovníčka knižnice Zlatica Brodnianska, o túto formu trávenia voľného času je veľký záujem. Niekoľko desiatok miest je obsadených už pred koncom školského roku. "V minulosti sme s deťmi aj pre pandemickú situáciu chodili len do blízkeho okolia. Tento rok máme naplánované aj poznávacie výlety, napríklad do Krupiny, kde deti oboznámime s čarodejníckou históriou tohto mesta," priblížila. Deň strávia aj v Hronseku a v Sliači, alebo sa prejdú po náučnom chodníku Slatinka.

Na projekt prázdninových podujatí získala knižnica od svojho zriaďovateľa, Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), finančnú dotáciu, a to na nákup 3D tlačiarne a odznakovača. "Jeden deň preto ostávame v knižnici a s deťmi sa venujeme práci s touto technikou," dodala Brodnianska.

Možnosť tráviť voľný čas počas prázdnin majú žiaci zvolenských škôl aj v tamojšom Podpolianskom osvetovom stredisku. Ako informuje zriaďovateľ – BBSK, v júli sa tam uskutoční textilná dielnička a dielňa výroby ozdôb. V júli a v auguste tiež divadelná dielnička. Letné aktivity pre deti ponúkajú aj viaceré galérie, múzea, knižnice a osvetové strediská v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2018
Viete ako budete so svojimi deťmi tráviť jarné prázdniny?
Blížia sa jarné prázdniny. Deti sa tešia a rodičia iste premýšľajú nad programom, ktorý pripravia pre svoje ratolesti. Mesto Michalovce si počas jarných prázdnin nachystalo pre deti, ich rodičov a starých rodičov viaceré aktivity na trávenie voľného času.
viac
19.01.2019
Vo Zvolene pripravujú Karneval na ľade
Súkromné centrum voľného času Quo vadis v spolupráci s HKM Zvolen pripravuje Karneval na ľade.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
28.06.2022
Krajská knižnica vo Zvolene má obnovené ďalšie svoje priestory
Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene má obnovené ďalšie svoje priestory. Po rekonštrukcii je oddelenie náučnej a spoločenskej literatúry. Novinárom ho v pondelok predstavil zriaďovateľ knižnice, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %